Annonsørinnhold:

Bygr henter frisk kapital og skyter fart ut av StartupLab

Publisert Sist oppdatert

For litt over ett år siden sa Guy opp en trygg jobb i Vipps for å bli gründer av proptech-selskapet Bygr sammen med broren Yuval. Guy hadde nylig kjøpt sin første bolig i et nytt boligprosjekt og opplevde prosessen som både uoversiktlig og frustrerende. Som forretningsutvikler i Vipps så han flere måter dette problemet kunne løses bedre og mer kundevennlig. Selv om han ikke hadde erfaring fra eiendomsbransjen, bestemte han seg for å gå løs på problemet ved å starte et selskap som bygger smartere verktøy.

Guy Montuelle, CEO og Co-founder i Bygr.
Guy Montuelle, CEO og Co-founder i Bygr.

Samtidig som Guy jobbet med sin nye selskapsidé, etablerte StartupLab seg i Bergen. Bygr ble første Bergen-selskap som kvalifiserte seg til Startuplab sitt akseleratorprogram, og fikk dermed tilgang til kapital, et nettverk av andre teknologiselskaper og etablert næringsliv, samt sparring rundt hvordan bygge en skalerbar virksomhet.

Det som var en idé, har på kort tid blitt til et produkt med store bransjeaktører på både kunde- og eiersiden. Nylig kunne Bygr annonsere at de har hentet 10 millioner kroner i frisk kapital med AF Eiendom, AF- og OBOS-eide Construct Venture og Grand Invest blant eierne.

Bygr er nå første StartupLab alumni på Vestlandet og demonstrerer godt hva vi ønsker å oppnå med å bidra til å bygge nytt næringsliv på Vestlandet. Bygr viser at det er mulig å bygge et vekstselskap som både kunde og investorer tror på og som vil skape nye arbeidsplasser i tiden fremover.

Går du også med planer om å starte et selskap?

Guy og Yuval har gjort mye rett i oppstarten. De fikk raskt tilgang på utløsende kapital gjennom å søke medlemskap på StartupLab, har knyttet til seg god utviklingskraft i teamet, jobbet med å få de første kundene raskt om bord, har tenkt internasjonalt tidlig og vært ambisiøs fra første stund.

“Som gründer er det du som må gjøre jobben, men StartupLab er stedet for ambisiøse teknologistartups som ser oppsiden i effektiv tilgang til nettverk, kunder og kapital. StartupLab gjorde at jeg kunne ha bedre fokus på å bygge produktet, ga tilgang til kapital og ikke minst; sørget for direkte kontakt med Norges største næringslivsaktører som er aktivt på jakt etter ny teknologi” - Guy Montuelle, CEO Bygr.

Er StartupLab for deg?

Mange tror at gründerlivet består av hardt og ensomt arbeid fra garasjen eller kjøkkenbenken. Det er utvilsomt hardt, men det trenger ikke være ensomt.

StartupLab forventer vi at gründerne er 100% dedikert og jobber intensivt for å lykkes i markedet. Vi er opptatt av å ikke blande oss i hvordan du vil drive ditt teknologiselskap fremover. Derimot får du tilgang til mentorer, workshops, investorer, industriprogrammer, gratis juridisk og finansiell rådgivning og så klart: gode kontor- og møteromsfasiliteter. Det viktigste du behøver de første 12-18 avgjørende månedene.

Om du trenger tilgang på utløsende kapital, kan vi også vurdere selskapet for investering på 1-3 millioner NOK mot rundt 10% eierskap i din startup. Vi har vært en av de første investorene i over 100 selskaper, fra reMarkable og Huddly til Tise og Bygr. Vi legger vår stolthet i å være en av de mest gründervennlige investorene. Hos StartupLab setter vi nettopp gründerne først, det er ingen forpliktelser eller skjulte kostnader.

Vurderer du å gjøre som Guy og Yuval og satse som gründer? Har du og teamet ditt kommet i gang, men vil lære mer av andre om hva som gir vekst? Søk om medlemskap på StartupLab, så begynner vi med en uformell kaffe på laben vår i Bergen for å hjelpe deg i gang.