Annonsørinnhold:

Daniel Eisenberg, Kaja Sperotti og Kiran Wylie fra lanseringen av Deel i Norge

Deel ber norske startups se utenfor Norges landegrenser

Deel har på få år gått fra å være verdens raskest voksende startup til å bli et globalt HR-selskap. I løpet av lanseringsåret er det flere norske selskaper som benytter seg av Deels plattform for vekst.

Deels suksess har vært den strømlinjeformede plattformen. Her kan du håndtere all global HR på ett sted, uavhengig av størrelsen på teamet ditt eller vekststadiet. Enten det handler om lønn, utlegg, bakgrunnssjekker, utstyr, app-klargjøring eller andre funksjoner som trengs for å ansette og administrere et globalt team. Deel hjelper rundt 650 nordiske selskaper med deres strategi på remote ansettelse.

– For oss handler det kort og godt om å hjelpe globale team på en mest mulig effektiv måte, samtidig som vi heier på at ansatte kan jobbe fra hvor som helst i verden. Vi ser at dagens arbeidstakere ønsker mer fleksibilitet. Digitale løsninger har gjort globaliseringen av arbeidsmarkedene og tilgang til kompetanse mer tilgjengelig enn noen gang, forteller Daniel Eisenberg, leder for Deel sin ekspansjon i Norden.

Hva blir det neste store i disse usikre tider?

Ifølge rapporten «Norge i morgen», finnes det ti næringsmuligheter som Norge burde satse mot. Rapporten estimerer at rundt halvparten av inntektene i 2030 vil komme fra produkter, tjenester og selskaper som ikke eksisterer i dag.

– Vi tror nordmenn i stor grad kan få en større rolle i utviklingen av nye tjenester og produkter i årene fremover. Vi ser at programvareingeniører, produktsjefer og designere er de som utgjør flertallet av ansettelser som norske selskaper gjør i utlandet, sier Eisenberg.

I en undersøkelse fra Deel, svarte 1 av 3 norske startup og vekstselskaper at det er vanskelig å finne riktig kompetanse. Eisenberg mener norske selskaper kan gå glipp av gode talenter ved å ikke tilrettelegge for remote arbeid.

– Mange opplever det som avgjørende for selskapets vekst å kunne ansette talenter som sitter i andre land. Vi ser at norske selskaper foreløpig ikke omfavner disse mulighetene like raskt som øvrige internasjonale selskaper, og kan på den måten gå glipp av kompetent arbeidskraft, fortsetter Eisenberg.

Lever remote-drømmen i Kenya

Daniel Eisenberg

Selv har Eisenberg ikke latt muligheten til å leve ut drømmen om å bo i et annet land gått fra han. I fjor tok han med seg familien og flyttet til Kenya – uten at det påvirket hans jobbmuligheter.

­­– Å få muligheten til å jobbe for et selskap som kun baserer seg på remote arbeid har vært givende for meg. Det er helt fantastisk å kunne reise hvor jeg vil og samtidig ha arbeidsplassen med meg. For neste generasjon arbeidstakere er det helt nødvendig for selskaper ­å legge til rette for remote arbeid for å ikke gå glipp av de beste talentene.

Til Startup Extreme for andre år på rad

I fjor suste Deel ned bakkene i Hemsedal, og i år er de tilbake igjen! Daniel skal stå på scenen i år også, og forteller blant annet om Deels historie og hvilke utfordringer de nå står ovenfor i tiden fremover.

­­– Vi har vært operative i Norge i ett år, og vi ønsker å feire jubileet med alle som er i Hemsedal på Startup Extreme. Vi håper at vår ekspertise og kunnskap om HR og det globale arbeidsmarkedet er av interesse, og vi ser frem til å dele erfaringen vår med startups, investorer og partnere, avslutter Eisenberg.

Møt Daniel Eisenberg, Kaja Sperotti og Kiran Wylie i Hemsedal på Startup Extreme