Annonsørinnhold:

- Den siste uken har jeg gått 220.000 skritt

Else (56) testet gåmølle på hjemmekontor

– Jeg hadde tenkt lenge på at dette var noe jeg burde skaffe meg. Men da jeg endelig fikk den, var jeg ganske spent på hvordan den faktisk ville fungere i praksis, sier Else Nygaard om kontorets nyeste tilskudd fra AJ Produkter.

Jeg er opptatt av å ha en god jobbhelse, men det har blitt vanskeligere å holde seg i bevegelse på hjemmekontor. Dette er et kjempegodt tiltak, og jeg hører flere som sier at fysisk aktivitet kan gjøre deg mer konsentrert, sier Else.

De siste årene har 56-åringen tilbragt mer tid på hjemmekontor. Det førte til enda mer stillesitting i arbeidsdagen, men med gåmøllen har det blitt andre rutiner.

– Overraskende enkel

Nygaard er aktiv utenfor jobben og går turer både morgen og kveld. Målet er minst 10.000 skritt hver dag, men hun legger ikke skjul på at hun ofte går lengre enn det.

– Jeg har som mål å gå ti mil i uka, og det har jeg gjort i åtte år nå. Det er viktig å bevege seg og komme seg ut. Selv om jeg synes det er litt vanskeligere på de kaldeste dagene i vinterhalvåret.

I huset på Kolbotn har Nygaard en liten kontorkrok ved kjøkkenet. Her har hun plassert den nye gåmøllen under hev-senk-skrivebordet.

– Den var overraskende enkel å sette sammen og ta i bruk, og like enkel og rydde bort. Og så styrer jeg den bare med denne her, sier hun og viser frem den lille fjernkontrollen hun har rundt armen.

Finn utstyret du trenger for et aktivt kontor her.

12.000 skritt før lunsj

Etter en uke hadde 56-åringen gått imponerende 220.000 skritt og en distanse på totalt 15 mil.

– Jeg må jo si at dette har fungert veldig bra, og mye bedre enn jeg hadde trodd. Jeg bruker gåmølla store deler av dagen, både mens jeg jobber og er i videomøter.

– Det er overraskende mange arbeidsoppgaver som kan løses når du går i rolig tempo, supplerer Nygaard.

Denne arbeidsdagen viser smartklokken på armen 12.000 skritt allerede før lunsj.

– Jeg har nok gått enda litt mer nå som jeg har gåmølla enn det jeg gjør til vanlig, sier Else, og legger til:

– I dag har jeg faktisk ikke vært utenfor døra engang. Jeg har bare gått her inne. I morges stod jeg opp tidlig og gikk før jobb, og deretter har jeg gått mens jeg arbeidet helt frem til lunsj. Jeg starter ofte dagen med en gåtur med podkast på øret for å oppdatere meg litt, men i dag var det så glatt ute. Da er det perfekt å kunne bruke gåmølla.

Hun forteller at flere av turene utendørs nå er flyttet inn. Fordelen er at hun slipper å gå ute på de mørke og kaldeste dagene.

– Til vanlig går jeg lange turer om ettermiddagen, men nå går jeg så mye på dagtid at jeg plutselig har mer fritid til andre ting etter arbeidstid. Det er uvant, men ganske deilig.

Nygaard forteller at hun er positivt overrasket over effekten gåmølla har på jobbhelsen.

– Vi sitter mye statisk på jobb, og særlig på hjemmekontor hvor enda mer skjer foran skjermen. Her går jeg ikke til kaffemaskinen, i møter, eller til og fra jobb slik jeg vanligvis ville gjort. Så denne mølla er helt super for å få inn litt mer bevegelse i arbeidshverdagen. For alle de som sitter mye stille i jobben, er dette et kjempebra tiltak, sier 56-åringen.

Hun understreker at gåmølla ikke bare er for hjemmekontoret.

– Jeg kunne helt klart brukt den på kontoret også. Den lager ikke noe særlig lyd og ville ikke forstyrret de andre på kontoret.

Mange fordeler

I en undersøkelse gjennomført av Infact for Schibsted Partnerstudio, svarer nesten halvparten at de føler de bør bevege seg mer i arbeidshverdagen. Hele 56 prosent av de spurte svarer at de blir sliten i hodet eller stiv i kroppen av å sitte mye på jobb.

I den samme undersøkelsen svarer over 80 prosent at de beveger seg en time eller mindre i løpet av en dag med hjemmekontor.

Enkle grep for å holde deg i form når du jobber hjemmefra.


– Det er ikke overraskende tall for oss. Vi nordmenn har ganske stillesittende arbeidshverdager fra før. Nå som flere sitter på hjemmekontor, er det mindre plass å bevege seg på og du kommer deg sjeldnere ut. Selv en kort gåtur i lunsjen er det mange som opplever at de ikke får tatt seg tid til, sier Linda Cedell, prosjektselger i AJ Produkter.
– Det er ikke overraskende tall for oss. Vi nordmenn har ganske stillesittende arbeidshverdager fra før. Nå som flere sitter på hjemmekontor, er det mindre plass å bevege seg på og du kommer deg sjeldnere ut. Selv en kort gåtur i lunsjen er det mange som opplever at de ikke får tatt seg tid til, sier Linda Cedell, prosjektselger i AJ Produkter.


Det finnes ulike hjelpemidler for å få mer bevegelse inn i arbeidsdag. Både balansestoler og kontorsykkelen er populære alternativer.

I kombinasjon med en gåmølle kan de danne en aktiv stasjon på kontoret. Som kan benyttes i de tilfeller du skal lytte på en presentasjon, eller gjøre rutinepregede arbeidsoppgaver.

– En aktiv stasjon er en løsning som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på, sier hun og utdyper:

– Her kan du ta en halvtime med lav intensitet på kontormølla eller kontorsykkelen for å få fart på blodpumpa, eller styrke kjernemuskelaturen med en balansestol.

Vil du bevege seg mer mens du jobber? Her er AJ Produkters bestselgere:


Cedell er tidligere aktiv danser og fitnessutøver.

– Jeg har trent mye opp gjennom årene og vet hvor viktig det er å bevege seg. Jeg ble positivt overrasket over mølla da jeg først prøvde den.

Fra kundene får de også høre at muligheten til å bevege seg på jobben, bidrar til å lette litt på tidsklemma.

– Det er flere som sier at de sitter igjen med en god følelse når de beveger seg mens de jobber. Det er noe med denne tidsklemma og at mange ikke har tid eller overskudd til å trene før eller etter jobb. Gåmølla er populær fordi den gir litt bedre samvittighet og ikke minst mer energi på dagtid, sier prosjektselgeren.

Hun peker på at det er viktig for en bedrift å ha ansatte med frisk kropp og sinn. Stadig flere virksomheter kjøper inn et antall møller som kan rullere blant de ansatte.

– Det er en rimelig investering for å holde de ansatte i aktivitet, sier Cedell.


AJ Produkter

AJ Produkter
  • AJ Produkter er Norges største nettbutikk for innredning og utstyr til arbeidsplassen.
  • Ble etablert i 1975 av 19 år gamle Anders Johansson. Hans initialer har vært selskapets navn siden da.
  • AJ Produkter satser sterkt på egen produksjon, og på lokale og europeiske leverandører - både små og store.
Powered by Labrador CMS