Annonsørinnhold:

Det nordiske startup-selskapet Skipperi vil revolusjonere båtverden og bygger et nettverk av båter for deling.

Publisert Sist oppdatert

Skipperi har i dag 20 fullt utstyrte Yamarin Cross båter, men planlegger en flåte på 140 båter i Norge i løpet av de kommende tre år. Medlemskap sikrer dessuten allerede i dag tilgang på tilsammen 350 båter i Norge, Sverige, Danmark, Finland og New Zealand.

Skipperi ønsker å senke barrierene slik at båtlivet blir enklere og mer tilgjengelig for flere. Dette tilrettelegger Skipperi for via deres båtdelingsplattform hvor man har anledning til å leie en båt direkte fra en båteier, eller kjøpe abonnement til Skipperis egen flåte med 20 Yamarin båter. Målet er å tilrettelegge for unike båtopplevelser for flere mennesker på en mer bærekraftig måte, samtidig som man fjerner bekymringene knyttet til båteierskap.

Delingsøkonomien har kommet til sjøs:

En stadig voksende trend både i Norge og globalt, er tilgang på tjenester framfor eierskap av et objekt. Delingsøkonomien har omstrukturert markedsandeler innen tradisjonelle industrier som: hotell (Airbnb), persontransport (Nabobil) og handel (Fjong). Nå har delingsøkonomien kommet til sjøs via Skipperi. Alle eiendeler som har lav utnyttelsesgrad, egner seg bra som delingstjenester.

Hvis du har en båt andre kan være interessert i å leie, tilsier erfaringstall fra Sverige og Finland at du kan tjene NOK 100.000-200.000 per sesong på din båt som normalt sett står stille».

Skipperi er en båtdelingsplattform som ble grunnlagt i Finland i 2017, og har deretter ekspandert til alle nordiske land, samt New Zealand. I dag er Skipperi den største ‘peer-2-peer’ plattformen i Norden, og stadig voksende (32.000 registrerte brukere på Fleet og leieplattformen). Sesongen 2021 blir dog et testår i Norge ettersom tjenesten debuterer. Basert på etterspørselen vil flåten skaleres gjennom samarbeid med Yamarin og Yamaha. «Målet er at flere mennesker skal få sjansen til å oppleve vannet, og nyte livet på sjøen uten bekymringene som kommer med båteierskap,» sier Thomas Holmen, CEO Norge.

Ubegrenset tilgang på båt til en fast månedsavgift:

Ved abonnenttjenesten, Fleet, betaler du en månedlig avgift og får ubegrenset tilgang til 20 Yamarin båter fordelt mellom havnene: Killingen, Solvik Marina, Oksenøya, Asker Marina, og Leangbukta. Skipperi tilbyr ulike abonnement størrelser basert på ønske om tilgang og type båter. Denne sommeren har de inkludert Yamarin Cross 57 BR, Yamarin Cross 62 BR og Yamarin 63 DC i flåten.

Les mer om hvordan båtabonnement fungerer her: https://www.skipperi.no/hvordan-fungerer-skipperi-tjenesten

Tilgang over eierskap: båtliv for den moderne båtføreren.

Skipperi ønsker å tilrettelegge for at deres brukere kan nyte den beste delen av båtlivet ved å digitalisere tjenesten i alle ledd, samt ta seg av alle praktiske aspekter som vedlikehold, service, forsikring. Det er så enkelt som at: du booker en båt ved den havnen som passer dine mål og ønsker for dagen. Låser den opp ved å sjekke inn når du er ved båten. Du sjekker ut når du er ferdig med båtturen. Du fortøyer båten, sjekker ut og kontrollerer at den er klar for neste medlem. Så snart du har gått i land kan du booke neste båttur!

Alle havner i alle land der Skipperi har båter er inkludert i abonnementet for deres brukere. Visjonen er å skape et globalt nettverk av båter slik at man kan ta ut en båt og oppdage det fantastiske eventyr på sjøen hvor enn du er. Per dags dato har Skipperis brukere tilgang på over 350 båter i Norge, Sverige, Finland og New-Zealand og med planer om å ekspandere flåten til flere nye land allerede neste år.

“Dog, denne sommeren går vi en mer lokal sommer i møte, vi ønsker å kunne bidra til at flere får anledning til å oppdage sin mer ukjente bakhage; Oslofjorden. Et helt nytt aspekt ved byen for mange”, sier Marte Mørch, ansvarlig for kunderelasjoner og markedsføring i Skipperi.

Les mer om tjenesten her: https://www.skipperi.no/fleet

En hel digitalisert båttjeneste:

Skipperi har utviklet sin egen IT løsning kalt JackQ, som bruker maskinlæring for å effektivisere inn og utsjekkingen, samt vedlikehold og kundeoptimalisering. Alle båtene har sanntidsforbindelse mellom motor, plotter i båten, og mobilappen. Dette gjør tjenesten mer driftssikker. Skipperi sanker data fra alle båtturer, slik som (e.g i likhet med Tesla med biler). Som eksempel kan JackQ gjenkjenne en propell og bedømme om den skal byttes eller ei. Det resulterer i at båtene ikke er ute av drift lenge. I tillegg, brukes informasjon som posisjonering, fart, bensinbruk, status på motor til å kontinuerlig forbedre tjenesten slik at kunder kan ha mest mulig tid og glede på vannet.

Økt ressursutnyttelse resulterer i at Skipperi sine båter redefinerer hva som er normale driftstimer på en båt gjennom en sesong. Fleet-tjenesten er heldigitalisert, som betyr at du ikke behøver å møte noen ansatte med mindre du har et ønske om det.

«Båtindustrien har historisk vært veldig tradisjonell, Skipperi tar dog et dypdykk for å akselerere delingsøkonomien og økt bærekraft,»

Thomas Holmen

Erfaringstall fra Sverige og Finland beviser at kunder er veldig fornøyde med tjenesten, 80 prosent av abonnenter melder seg opp til neste sesong.

Ønsker seg flere kvinner ved rattet:

Der kjønnsmønsteret på mange områder av samfunnet har vært i endring – har det vært nesten statisk på sjøen. Eksempelvis, hvis vi ser mot småbåtregisteret i Norge ser vi at 91 prosent av de 136.000 båtene er registrert på menn, 7 prosent på kvinner, og 2 prosent på firmaer. Skipperi ønsker å tilrettelegge for flere som er nye til båtlivet. Både praktisk og nettbasert opplæring via deres nett-akademi er derfor inkludert i abonnementene.

Peer-2-peer tjenesten:

Skipperi’s ‘peer-2-peer’ tjeneste er svært populær i Sverige og Finland, og har nå blitt lansert i Norge. Sikkerhet er en av de viktigste faktorene for suksess. Gründerne, Kristian og Anna-Leena Raij, vektlegger at de ønsket og løse problemer de selv stod ovenfor når de skulle leie båt. Derfor er verifisering (bank-id) og autentisering (båt CV som viser graden av erfarenhet) viktig komponenter før en kan leie båt direkte fra en båteier.

«Vi vet hvor viktig tillit er ved båtdelingen, derfor gjør vi alt vi kan for at du kan leie båten din trygt og sikkert,» fremhever Thomas Holmen.

Andre viktige kriterier å ha på plass er intuitiv og sikker håndtering av betaling (foregår via plattformen) og forsikring (automatisk individuell digital leiekontrakt). Båteieren får pengene på konto når båten er returnert. Leietaker og eier foretar deretter en gjensidig evaluering av hverandre.

Få mer ut av båten din:

For mange båteiere er livet på sjøen en relativt kostbar affære , private båter brukes veldig lite og ligger mesteparten av tiden stille i havn. Det er spesielt uheldig ettersom produksjonen av båter er såpass ressurskrevende og det er såpass få båtplasser i sirkulasjon,» vektlegger Marte Mørch. Båter har det best når de blir brukt. På samme måte som biler ruster når de står stille, blir kvaliteten på båtene dårligere når de ikke brukes ofte. Inntektene kan også brukes til å pusse opp eller oppgradere båten.

«Både peer-2-peer tjenesten og Fleet-tjenesten er viktige for å nå målsetningen om å gjøre båtlivet enklere, mer tilgjengelig og bærekraftig,» avslutter Thomas Holmen.

Registrer båten din i dag for å begynne å tjene penger på båten din allerede i dag: https://70dlkdmz5hm.typeform.com/to/jPf1DPh2

Powered by Labrador CMS