Annonsørinnhold:

Homeboxx - Hjemlevering av mat og pakker gjort enkelt!

Publisert Sist oppdatert

Homeboxx er et låst kjøleskap som kan ta imot og sende pakker hele døgnet. Dermed slipper huseieren, eller ansatte i en bedrift, å være tilstede når varer og pakker leveres.

Dette gjør at fremtidens kjøpesenter, apotek og postkontor vil stå utenfor husveggen til en hvilken som helst bolig! Den geniale løsningen kommer fra et norsk gründerselskap som snart er klar til å lansere.

Nå skal Homeboxx hente kapital

Slipper «husarrest»

Netthandel tilbyr brede vareutvalg til lave priser. Aktørene har fått på plass logistikken, etablert betalingsløsninger og leverer raskt, ofte innenfor 24 timer. Men kundereisen svikter ofte i det aller siste leddet hvor varene fysisk må overleveres til kunden. Man er avhengig av leveringstider som igjen binder kunden til hjemmet, den såkalte «husarresten». Alternativet er gjerne at varene blir satt igjen på trappa med fare for tyveri av pakker og dårlig mathygiene for matvarer.

Sikker leveranse

Homeboxx er en sikker boks for mottak av matvarer, pakker og diverse tjenester. Boksen leveres i to utgaver: Basic for pakker som tåler kulde og varme, og Active som har kjøling og varme slik at den holder en temperatur på 4 grader Celsius hele året uansett utetemperatur. Det gjør den perfekt for leveranser av matvarer, medisiner og sensitiv elektronikk. Boksen har naturligvis en solid elektronisk lås som sikrer varene.

Full oversikt

Homeboxx er en avansert IoT-boks med egen software, sensorer og en app. Boksen kobles opp mot plattformene til de store transportørene gjennom et ferdig API. Dermed kan data utveksles slik at transportøren får nødvendige data som kode, bekreftelse på leveringstidspunkt og hvilken temperatur det er i boksen. Forbrukeren, eieren av boksen, kan via appen følge leveransene og gi forskjellige brukere tilgang.

Smarte hjem

Hjemleveringsbokser blir trolig en viktig del av fremtidens smarte byer. Homeboxx kan plasseres utenfor enhver husstand, slik at varer kan hentes rett inn uten behov for ytterligere transport.

Boksene vil utgjøre en egen infrastruktur og kan om ønskelig i femtiden fungere tett opp mot andre smarthus løsninger som alarm og elektroniske dørlåser.

Mindre trafikk

Homeboxx er et sikkert leveringspunkt som gjør det mulig for transportørene å levere varer til alle døgnets tider. For eksempel på natten eller midt på dagen når det er lite trafikk. Boksen gir også bedre forutsetninger for samkjøring av varer, siden man er helt uavhengig av mottaker og tidsvinduer. Dermed reduseres trafikken når det er mange myke trafikanter på veien.

Fokus på design

Riktig design er avgjørende for at forbrukerne skal sette en mottaks-boks utenfor huset sitt. Industridesigner Atle Stubberud, ved Soon Design, har derfor lagt ned et omfattende arbeid i å utvikle et design, og funksjonelle løsninger, som gjør Homeboxx attraktiv. Boksen er blant annet laget som en sittebenk med mulighet for å «style» produktet med trepanel og en sittepute. Dette gir Homeboxx en tilleggsverdi ut over selve oppbevaringsfunksjonen.

Startet i 2016

Homeboxx-satsingen ble sparket i gang av en gruppe gründere i Moss i 2016; Kåre Arthur Trobe, Karl-Einar V. Jensen, Atle Stubberud og Glenn Lund, så et behov og en mulighet. De etablerte Homeboxx i begynnelsen av 2017. Prosjektet har hele veien hatt god støtte fra Innovasjon Norge og Østfold Follo Nyskapningsfond. Selskapet IOT Nordic kom inn på eiersiden da det var behov for en mer avansert IoT-løsning som kunne kommunisere med plattformene til transportleverandørene.

Et nært samarbeid med nettbutikker og transportører har ført til at Homeboxx-tjenesten er godt integrert med bransjenes behov. Selskapet gjør nå en mindre emisjon for å gjøre produktet klart for lansering

Informasjon om emisjonen i Homeboxx