Annonsørinnhold:

Fra Cefalos kontor i Dhaka, Bangladesh
Fra Cefalos kontor i Dhaka, Bangladesh

House of Math opplever rakettvekst - Cefalo løste utviklerproblemet

– Jeg liker veldig godt at Cefalo er så løsningsorienterte, sier Vibeke Gwendoline Fængsrud

House of Maths eksterne utviklingsteam fra Cefalo består av 14 dyktige utviklere. De har bidratt til å bygge den digitale matteplattformen for 1. til 13. klasse, og gründer Vibeke Gwendoline Fængsrud roser utviklerne fra Bangladesh.

Vibeke Gwendoline Fængsrud
Vibeke Gwendoline Fængsrud

– Jeg liker veldig godt at Cefalo er så løsningsorienterte. Noen ser bare problemene, men Cefalo prøver alltid å løse dem. Sånt blir jeg glad av. Managementet i Cefalo er skikkelig problemløsere, sier Vibeke Gwendoline Fængsrud, gründer og CEO i House of Math.

Den driftige gründeren har opplevd enorm vekst, og den populære matteplattformen har i dag over 1 700 000 registrerte brukere. Fængsrud hentet nettopp inn 45 millioner kroner, og satser på global vekst og ekspansjon.


85 % av utviklerne til House of Math er fra Cefalo

House of Math er en digital matteplattform for første til trettende klasse. I portalen lærer barna matte gjennom gamifisering av videoer og oppgaver, spill og studietips. Engasjerte mentorer chatter også med brukerne, eller gir dem privatundervisning via skjerm. Siden utviklerteamet til House of Math består av 85 % utviklere fra Cefalo, har de eksterne teknologene spilt en viktig rolle i arbeidet med plattformen.

– Vi trengte mange programmerere raskt, og vi er veldig fornøyde med teamet i Dhaka. De er utrolig dyktige og gode å samarbeide med, sier Vibeke Fængsrud.

Norske Cefalo leier ut eksterne utviklingsteam fra Bangladesh, i permanente stillinger til det norske markedet. Selskapet startet opp i 2010, og har nå vokst til over 200 ansatte. Mye av grunnen er fordi Cefalo dekker et viktig behov i det norske markedet.

Cefalos eksterne utviklere i Dhaka, Bangladesh
Cefalos eksterne utviklere i Dhaka, Bangladesh

Cefalos eksterne utviklere var alltid plan A

Mange selskaper sliter med å finne norske utviklere, og et eksternt utviklingsteam blir ofte plan B. Slik var det ikke for House of Math. For dem var Cefalo alltid plan A. Det var den fleksible og rimelige løsningen som tiltrakk mattegründeren.

– Vi trengte en fleksibel løsning, for det var viktig for oss å vite hva slags kompetanse vi hadde behov for før vi knyttet til oss høye kostnader i utviklere. Med Cefalo kunne vi kartlegge kompetansen og hva slags tech-team vi måtte ha på plass, samt skalere opp eller ned ved behov, sier Vibeke Fængsrud

Pris var også avgjørende for House of Math.

– Det var også et kostnadsspørsmål for oss. Norske utviklere er mye dyrere, og med Cefalo får vi dyktige utviklere til halve prisen av hva norske utviklere koster. For House of Math var Cefalo en plan A hele veien, sier Vibeke Fængsrud.

Fra det fargeglade kontoret til House of Math på Frogner skapes det matteglede for barn
Fra det fargeglade kontoret til House of Math på Frogner skapes det matteglede for barn

Føles som egne ansatte

Cefalos eksterne utviklere er håndplukket etter kundens behov. Stillingen til kunden lyses ut, og Cefalo gjennomfører rekrutteringsprosessen. Deretter går utviklerne inn i faste 100 % stillinger hos kunden, og målet er at de skal oppleves som egne ansatte. Selv om de sitter i Dhaka, Bangladesh. Vibeke Fængsrud anser utviklerne som sine egne ansatte.

-Vi opplever dem som egne ansatte, selv om de jobber remote. De engasjerer seg i sosiale medier kanalene våre, bruker House of Math t-skjorter og sier de føler seg inkludert, sier Vibeke Fængsrud.

Fornøyde ansatte gir lav turnover

Cefalo er et norsk selskap, og arbeidskulturen på kontoret i Bangladesh er preget av norsk selskapskultur. Teamet fra House of Math besøkte nylig Cefalos kontorer i Dhaka, og de fikk et godt inntrykk av arbeidsforholdene, stemningen og kulturen. Trivselen og fokuset på work/life balance gir stabilitet blant utviklerne.

-Teamet hadde et hyggelig opphold i Dhaka. Det norske teamet jobber tett med utviklerne til daglig, så det var ikke så stor forskjell å jobbe sammen der nede. Men det var fint for dem å møtes fysisk. Utviklerne strekker seg langt for oss, og jeg har inntrykk av at de er stolte av å jobbe for oss, sier Vibeke Fængsrud.

Les mer om Cefalo og hva koster det å leie dyktige utviklere i Bangladesh (fra Cefalo).

Powered by Labrador CMS