Annonsørinnhold:

OPPTATT AV BÆREKRAFT: App-gründer Fridtjof Nilsen er opptatt av bærekraft. Derfor er det viktig at også produkter han kjøper støtter under selskapets verdier. (FOTO: Björn Audunn Blöndal/Pressworks).

– Jeg blir mer kreativ med papir

– Skriveren er som olje i det kreative maskineriet mitt, sier podcast-gründer Fridtjof Nilsen. Slik jobber han med utvikling av gode historier.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er helt avhengig av å kunne visualisere konseptene jeg jobber med, sier tidligere programleder og nå gründer, Fridtjof Nilsen. Dette setter han i sammenheng med at han har nesten 20 års erfaring med TV-produksjon og historieutvikling bak seg. Nå er programlederen blitt gründer og jobber på spreng med å utvikle en unik podcast-app ved navnet Talker. I den sammenheng har han skaffet seg HPs nye skriver HP OfficeJet Pro 8022e på gründerkontoret.

KREATIV MED PAPIR: – Jeg liker å sette sammen ulike idéer og konsepter jeg har printet ut og henge dem på veggen, forteller Fridtjof Nilsen. (FOTO: Björn Audunn Blöndal/ Pressworks)

– Jeg elsker å drodle sammen konsepter og idéer på laptop-en for å å printe de ut, henge de på veggen, ta to skritt tilbake og få et skikkelig overblikk, forteller han. Selv om man jobber digitalt, så bidrar det positivt inn i den kreative prosessen å forholde seg til noe analogt.

– Da åpenbarer det seg alltid nye idéer som jeg kan bygge videre på, forteller han. At noen idéer krølles sammen, er en del av prosessen.

Holde på spenningen

– Enten man jobber med en reportasje eller et intervju i en podcast, så bygger vi opp en storyline. Det handler om å bygge opp en historie som holder på spenningen og nysgjerrigheten til lytteren. Publikumet skal jo også forstå narrativet og må få dosert ut informasjon på en riktig måte. Dette er jeg etterhvert blitt innmari god på, sier Fridtjof mens han kaster et blikk på arkene på veggen.

I tillegg til skriveren har Fridtjof lagt på den smarte skriverløsningen HP+ som er et system skreddersydd for små bedrifter og start-ups som Talker.

Løsningen gjør rett og slett skriveren smartere, så Fridtjof kan fokusere mer på det kreative. Ved at den kontinuerlig er koblet på nettet, er den alltid oppdatert, sikker og klar til å printe ut dokumenter – uansett hvor man skulle oppholde seg. Skriveren blir monitorert kontinuerlig for å bidra til å hindre at ondsinnet programvare finner veien inn. Med HP+ får man også 6 måneder med blekkabonnementet Instant Ink inkludert og opptil 3 års HP-garanti på OfficeJet Pro-skrivere.

Med HP+ tilknyttet HP-printeren blir nemlig papirforbruket estimert og erstattet med nye trær i avskogningstruede områder i ulike deler av verden.

– Jeg syns det er fint at jeg bare får tilsendt nye patroner i posten så jeg aldri går tom.

Skriveren er jo koblet på nettet og sier selv fra når den trenger påfyll. Dette er utrolig praktisk i min hektiske hverdag, sier han. I HP sitt økosystem gjenbrukes selve blekkpatronene, slik at miljøet spares for unødig avfall. De gamle patronene sender du bare tilbake i en forhåndsbetalt konvolutt, slik at nye patroner kan produseres og miljøet spares.

– Jeg er nok over snittet opptatt av miljø og bærekraft, vedkjenner Fridtjof. Derfor gjelder det å finne leverandører, produkter og løsninger som støtter opp under selskapets grunnleggende verdier.

Bærekraft er helt sentralt

– Mine kunder er også opptatt av bærekraft. Derfor må jeg bevise at vi tenker miljø i alt vi gjør, i hele verdikjeden, selv helt ned til noe så hverdagslig som en printer, forteller han.

Dette er ikke Fridtjof alene om å tenke. Tre av fire forbrukere anser bærekraft som viktig når de kjøper en skriver. HP har full fokus på sin forpliktelse om en «skogpositiv» fremtid og sikter seg mot utskrifter med netto null avskoging og resirkulering av rekvisita i et sluttet kretsløp.

Med HP+ tilknyttet HP-skriveren blir nemlig papirforbruket beregnet, og HP samarbeider med frivillige organisasjoner, for å beskytte eller restaurere skoger i avskogningstruede områder i ulike deler av verden.

— Jeg liker tanken på at et eller annet sted i verden vokser det trær basert på mine dårlige idéer, ler Fridtjof.

Les mer om HP+ og OfficeJet Pro-skrivere her:

HP+

OfficeJet Pro

https://www.hp.com/no-no/printers/forest-first-printing.html