Annonsørinnhold:

– Vår nye tjeneste gjør det enklere enn noensinne å etablere AS, sier markedssjef Marie Moxnes Harfjeld, her sammen med med-gründer og daglig leder Jarle Holm fra Monner.
– Vår nye tjeneste gjør det enklere enn noensinne å etablere AS, sier markedssjef Marie Moxnes Harfjeld, her sammen med med-gründer og daglig leder Jarle Holm fra Monner.

Nå blir det enklere å starte egen bedrift

– Denne løsningen skulle vi selv ønske vi hadde da vi etablerte selskap, sier Monner-markedssjef Marie Moxnes Harfjeld.

Marie var en av de første ansatte i Monner. Hun og de andre i gründerteamet skulle kjøpe aksjer i Monner og da var det nødvendig å opprette egne aksjeselskap.

– Da fikk vi kjenne på kroppen at det ikke er rett frem å etablere selskap, sier Marie. Hun fortsetter:

– Jarle satte opp en workshop for å hjelpe til med selskapsregistreringen. Han hadde rigget opp en lang PowerPoint-presentasjon, masse Excel-ark og rikelig med kaffe.

Han dro gründerteamet gjennom hele prosessen med å sparke igang AS: Stiftelsesdokumenter, vedtekter, aksjonærer, forkjøpsrett, Foretaksregisteret, etablering av styre, holdingstruktur og det hele.

– Jeg husker vi hadde utrolig mange spørsmål. Vi hadde mange misforståelser og mye greier vi lurte på. Vi følte vi fikk skikkelig mange voksenpoeng den dagen!

– Det hadde vært enda diggere om jeg kunne logge meg på en tjeneste og bare huke av bokser, ler hun.

Vel, nå er det mulig. Tjenesten Starte Egen Bedrift forenkler denne prosessen dramatisk.

Meld deg på her og få registrert ditt AS!

Monner har hatt stor fokus på enkelhet og brukervennlighet når de har utviklet den nye tjenesten Starte Egen Bedrift.
Monner har hatt stor fokus på enkelhet og brukervennlighet når de har utviklet den nye tjenesten Starte Egen Bedrift.

Gratis oppstartshjelp

De fleste som starter egen bedrift bruker advokat eller regnskapsfører. Her løper fort dyre timer. I tillegg til at prosessen aldri har vært enklere, er også Starte Egen Bedrift, helt gratis.

– Hele hensikten med Monner er å hjelpe gründere. Dette er folk som har mange jern i ilden og stappfull agenda. De ønsker å bruke minst mulig tid på papirarbeid og skjema-utfylling, forteller Jarle. Fra før av tilbyr Monner banktjenester og regnskapstjenester tilpasset oppstartsbedrifter. Nå ønsker altså Monner å bistå helt i etableringens spede begynnelse.

Tjenesten er utviklet med et spesielt fokus på brukervennlighet. Gjennom prosessen med å etablere selskap blir du som gründer – på en enkel og ryddig måte – geleidet gjennom alt du skal tenke på: Aksjonærer, styre, forkjøpsrett og så videre.

Med-gründer og daglig leder Jarle Holm fra Monner med markedssjef Marie Moxnes Harfjeld.
Med-gründer og daglig leder Jarle Holm fra Monner med markedssjef Marie Moxnes Harfjeld.

– Vi løfter alle de tingene som er viktig å ta stilling til, men som man kanskje ikke har ofret så mange tanker, sier Marie.

Skal du starte egen bedrift? Meld deg på her og få etablert AS!

Løser alt det praktiske

– I andre enden av tjenesten så sørger vi for alt det praktiske: Stiftelsesdokumenter, vedtekter, etablering av nødvendige kontoer og sørger for registrering i Foretaksregisteret legger Jarle til.

Hvilke type gründere har dere laget tjenesten for?

– Vi har utviklet tjenesten vår slik at den skal være spesielt nyttig for selskaper med vekstambisjoner og har planer om internasjonalisering, sier Jarle.

– Det er nesten ingen gründere som starter kun ett selskap.

– Å starte selskaper er noe de gjør ganske ofte i sine gründerreiser. De etablerer spisse selskaper som skal utføre spesifikke oppgaver, eller selskaper som skal fronte egne produkter, holdingselskaper - eller selskaper som er tiltenkt visse investor-løp, forteller han.

– Men alle som skal starte selskap er hjertelige velkomne til oss. Enten det er et liten frilansvirksomhet eller en butikk med enkel eierstruktur – så har vi uansett gjort jobben enklere, legger Marie til.

Etablere AS? Registrer deg her!

Tjensten Starte Egen Bedrift er utviklet for gründere av gründere.
Tjensten Starte Egen Bedrift er utviklet for gründere av gründere.

Av gründere, for gründere

– Starte Egen Bedrift er utviklet av en gjeng med gründere. Og det tror vi er veldig viktig. Vi vet hvor skoen trykker, fordi vi har vært gjennom det før, understreker Marie.

Normalt etableres det cirka 60 000 selskaper i Norge hvert år. Under pandemien har dette økt betraktelig. Derfor tror de to gründerne at denne tjenesten er spesielt aktuell og relevant nå.

– Vi ønsker å være der gjennom hele gründer-reisen. Fra etablering, gjennom de vanskelige oppstartsårene, til vekst og kanskje til og med internasjonal ekspansjon, sier Jarle.

– Vi tilbyr en tjenestepalett utviklet av gründere for gründere. Vi vet at gründere helst vil bruke tid på å hente kapital, bygge produkt, bygge merkevare og drive salg. Derfor har vi fokus på å gjøre resten så enkelt og så tidseffektivt som mulig, avslutter han.

– Jeg vet i alle fall hvor jeg skal gå neste gang jeg etablerer AS, avslutter Marie med et lurt smil.

Har du en gründerdrøm? Les mer om Starte Egen Bedrift her!