Annonsørinnhold:

Revolusjonerer regnskapsbransjen ved bruk av AI

Regnskapsbransjen har hengt etter resten av den teknologiske utviklingen i mange år. Conta så seg lei av tungvinte løsninger og har derfor selv utviklet Norges smarteste regnskapsprogram.

Publisert Sist oppdatert

Mange forbinder kanskje regnskapsbransjen med ringpermer, kvitteringskaos og sene kvelder foran pc-skjermen. Det er en realitet alle kan slippe ved bruk av riktig regnskapsprogram. Conta har ikke bare vært tidlig ute med teknologien i regnskapsbransjen, men også generelt i Norge.

– Når det finnes måter for å forenkle programvare på markedet, så er det klart vi skal gjøre det, forteller daglig leder i Conta, Jan-Tore Holen.

Med samme teknologi som Google, jobber Conta for å gjøre regnskapsføring så sømløst som mulig for sluttbrukeren.

– Vi kommer nok aldri til å klare å gjøre regnskap til en kjempegøy arbeidsoppgave, men ved å bruke AI håper vi på å kunne gjøre regnskap mindre frustrerende og tidkrevende, forteller Holen.

– Hvis flere fører regnskapet riktig selv, kan de også spare penger på regnskapsfører, fortsetter han.


Samme teknologi som Google

Teknologien bak Conta er den samme du finner i søkefeltet på Google. Når kunden skal bokføre et bilag vil det komme opp kontoforslag til hvor bilaget skal bokføres. Det er her flest gjør feil når de fører regnskapet selv. Det er viktig å bokføre på riktig plass for at regnskapet skal bli riktig.

– Ved å gi kunden forslag til fornuftige kontoer å bokføre på, er sjansen for å gjøre feil mye mindre. Forslagene er basert på hvilken konto du selv og andre brukere har valgt i lignende situasjoner, forteller Jan-Tore.

Enn så lenge er det ikke mange som bruker denne teknologien i Norge. Det kommer av at teknologien er forholdsvis ny, og krever at bedrifter satser på maskinlæring og AI. I tillegg er fagmiljøet i Norge relativt lite, noe som gjør at ikke alle bedrifter sitter på kompetansen som trengs.

– Conta har fordelen med en stor kundebase, hvor mange er i samme kategori og har mange av de samme behovene. Denne dataen lærer opp AI-en vår som gjør at den blir smartere og smartere etter hvert som den blir brukt, forklarer Jan-Tore.

I Conta jobber det 33 utviklere, hvor to av dem jobber utelukkende med AI-løsninger for å gjøre programvaren smartere.

Les også: Slik hjelper Conta sin AI deg i regnskapet


Tester viser at Conta scorer best på smartforslag

Conta har selv gjort tester internt på lignende regnskapsprogram, hvor de har testet mange forskjellige bilag. Conta scorer klart best når det kommer til å gi riktige kontoforslag. Dette er en funksjon som ikke finnes i mange regnskapsprogram i Norge.

– Vi har gjort så objektive tester vi har klart på egenhånd. For vår del er det viktig at testene blir så reelle som mulig og speiler hva kunden trenger. Det er også nyttig for oss for å se hvor vi har forbedringspotensiale, forklarer Jan-Tore.

Conta sine kunder er små og mellomstore bedrifter som fører hele eller deler av regnskapet sitt selv. Målet er å unngå fallgruver for kundene.

– Mange av de som fører regnskap har ikke regnskapsutdannelse. Det er derfor fort gjort at viktige steg blir glemt eller at bilag blir bokført på feil plass. Ved å bruke kunstig intelligens kan vi hjelpe kundene våre å få det til riktig på første forsøk, forteller Holen.

Conta vil at regnskapsprogrammet skal både passe de som vil føre hele eller deler av regnskapet selv, men også være godt likt av regnskapsførere. Derfor er det viktig at programvaren legger opp til dette.

– Conta er et program som gjør det enklere å føre regnskap. Det vi gjør er at vi tilrettelegger for smidig bokføring og mindre feilføringer for de som bruker oss. Dette gjelder alt fra bedriftseiere og kontormedarbeidere til regnskapsførere, forteller Jan-Tore.

Smart kvitteringsapp

Conta har også en smart kvitteringsapp, som skal gjøre det enklere for kunden å skanne inn kvitteringer og fakturaer inn til regnskapsprogrammet. Mye av teknologien som brukes her er usynlig for kunden, men hvis den ikke hadde vært der ville den vært veldig synlig.

– Før jul lanserte vi innlogging med Face-ID og fingeravtrykk på appen vår. Det er en funksjon som er etterspurt av flere av våre brukere, sier Jan-Tore.

Les mer om Conta sitt regnskapsprogram her.