Annonsørinnhold:

Slik kan du gå fra startup til internasjonal suksess

Lars Erik Sandbakken, leder for småbedriftsegmentet i Danske Bank
Lars Erik Sandbakken, leder for småbedriftsegmentet i Danske Bank

Ønsker dere å skalere og vokse som bedrift? Her gir Danske Bank og Sleepytroll sine tre beste tips og viser hvordan bedriften bør internasjonaliseres.

     

– Småbedrifter er en veldig viktig satsing for oss, sier Lars Erik Sandbakken, leder for småbedriftsegmentet i Danske Bank. 

Sandbakken påpeker at de skal være tett på kundene sine og rådgi innenfor et bredt område, alt fra likviditetsstyring til finansiering og valuta.

 

– I tillegg skal vi naturligvis bidra med gode og effektive betalingsløsninger som gjør hverdagen til kundene våre enklest mulig.

    

Les mer om Danske Bank sitt tilbud til små bedrifter

    

Et selskap som har fått erfare Danske Banks engasjement for mindre bedrifter, er Babliss, selskapet bak babyvuggeren Sleepytroll.

Anne Gude-Dye, COO i Sleepytroll
Anne Gude-Dye, COO i Sleepytroll

– Danske Bank har en enkel integrasjon mot vårt økonomisystem, og nettbanken har gode selvbetjeningsløsninger, sier COO i Sleepytroll, Anne Gude-Dye.

– I tillegg har vi hatt stor nytte av valutameglerkontoret. Det er uvurderlig siden vi handler i ulike valutaer i et internasjonalt marked.

 

  

Tre tips for å starte en bedrift

Sandbakken i Danske Bank og Gude-Dye i Sleepytroll nevner særlig tre ting som er viktig å tenke på ved oppstart av en bedrift:

1. Gjør et solid forarbeid i markedet

Undersøk den potensielle etterspørselen, og legg en plan for hvordan dere skal selge produktet.

2. Ha kontroll på likviditet frem i tid

Sørg for at kostnadene ikke løper løpsk, og finn en solid partner som kan bidra med råd og finansiell backing.

3. Skaff deg en djevelens advokat

Din beste samarbeidspartner er en som kan stille de vanskelige spørsmålene og utfordre ideen din. Det vil gi deg nye perspektiver og la deg se alternative løsninger på de utfordringene du ønsker å løse.

    

Få flere smarte tips hos Danske Bank for å starte bedrift

  

Hvordan lykkes internasjonalt

Et naturlig neste steg for vellykkede bedrifter, er å åpne døren til det internasjonale markedet. Noe som kan være svært kostbart.

– Ja, og for mange er det helt ukjent terreng. Markedet er annerledes enn hjemme i Norge, og det er flere andre praktiske utfordringer man må undersøke i forkant, sier Sandbakken.

Sleepytroll vugger barnet i søvn i vognen, sengen, bilsetet og vippestolen.
Sleepytroll vugger barnet i søvn i vognen, sengen, bilsetet og vippestolen.

– Eksempelvis ønsker jo de som kjøper produktet ditt å betale i sin egen valuta. Her handler det blant annet om å minske valutarisikoen, og da er det lurt å ta en prat med oss først.

Etter en vellykket lansering i Skandinavia får Sleepytroll nå hjelp fra Danske Bank med å ta steget videre til Benelux-landene, Asia og USA. Det er et helt annet ballgame, som de sier der borte.

– Å starte en bedrift er utfordrende i utgangspunktet, og det er enda vanskeligere å lykkes internasjonalt. Spillereglene er annerledes, og det krever ikke minst mye kapital, sier Gude-Dye.

Løsningen for Sleepytroll ble å søke om finansiering i Danske Bank. Her sitter det rådgivere og spesialister med lang erfaring innen finansiering, betalingsløsninger og valutahåndtering.

– Vårt samarbeid med Danske Bank er en sømløs opplevelse. Telefon- og videomøter gjør kommunikasjonen enkel og effektiv, og det fungerer utmerket for oss.

    

Slik kan bedriften deres lykkes internasjonalt

  

– Sleepytroll har blitt behandlet med samme oppmerksomhet som de store aktørene i bransjen. Vi har på ingen måte følt oss som en liten bedrift.

  

Finansiell backing

Samarbeidet med Danske Bank har på flere måter vært uvurderlig for det norske vuggeeventyret Sleepytroll.

– Vi har hatt en voldsom vekst de siste årene. Da vi skulle skalere ytterligere, måtte vi sørge for å møte den økende etterspørselen etter vårt produkt og trengte finansiell backing, sier Gude-Dye.

– Danske Bank har vært en aktiv part og bidratt med finansiering i vekstreisen vår. Eksempelvis har de utviklet løsninger for oss som gjør det lettere å håndtere valuta, og de har gitt oss kassakreditt. Det er fantastisk å ha en samarbeidspartner som tror på produktet ditt og kan holde deg i hånden når du tar steget ut i det internasjonale markedet.

   

Les mer om hva Danske Bank tilbyr selskaper i vekst

  

Tidlige prototyper av Sleepytroll:

 

Veien videre

Avslutningsvis er det naturlig å spørre hvor Sleepytroll er om ti år.

– Vårt overordnede mål er å bruke teknologi på en smart måte som gir fordeler til barn og foreldre, uten at det går på bekostning av nærhet til barnet, sier Gude-Dye.

– Vi har allerede en solid internasjonal tilstedeværelse blant premiumforhandlere, og på sikt er målet å bli et av de største navnene innen babyutstyr. Dersom vi skal lykkes med det, er vi nødt til å videreutvikle oss og ta kloke beslutninger i tett samarbeid med vår finansielle partner, Danske Bank.

  

Skal du starte bedrift? Kontakt oss for rådgivning

Powered by Labrador CMS