Annonsørinnhold:

Slik revolusjonerer Sensorita avfallshåndtering på byggeplasser med IoT-konnektivitet, ved å knytte sensorer sammen med kunstig intelligens

Sensoritas gründer Ulrikke Lien sammen med Administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby og Oslos tidligere byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen

Sensorita og Com4 løser sammen en betydelig utfordring på byggeplassen. Sensorer i avfallscontainere gir nøyaktig fyllingsgrad og kommuniserer med kunstig intelligens-løsninger. Det effektiviserer drift og muliggjør viktige steg inn i sirkulærøkonomien.

Publisert Sist oppdatert

Om Sensorita

Sensoria har utviklet ny radarebasert sensorteknologi for å måle fyllingsgrad i store avfallscontainere. Radar er en gammel teknologi, men gir veldig rik datafangst, som har vært vanskelig å tolke. Ved å bruke kunstig intelligens (AI) til å tolke den data, åpnes det et hav av nye muligheter, hvor fyllingsgrad bare er starten. Teknologien er basert på forskning fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU på Ås), og er den første sensoren på markedet som er spesielt utviklet for dette segmentet.

Utfordringer

Sensoritas radarsensor trygt montert på en container fra Ragn-Sells

Store avfallscontainere på byggeplasser involverer betydelige utfordringer knyttet til drift, økonomi og miljø. Byggebransjen står for 1/3 av avfall i EU, hvor strengere avfallsregulering har ført til at man må bruke mye tid på monitorering og oppfølging. For tidlig tømming gir unødvendige kostnader. For sen tømming kan gi avbrudd i byggeprosessen. Hittil har overvåking av containeres fyllingsgrad vært en manuell oppgave utført av HMS-medarbeidere.

Løsninger

Med Sensoritas teknologi blir utfordringer løst og nye muligheter skapt. I tillegg til å måle en presis fyllingsgrad, kan teknologien ved hjelp av kunstig intelligens også fortelle hva slags avfall som er i containeren. Forbedret radarteknologi er et sentralt premiss for Sensoritas løsninger. Mellom sensorer og kunstig intelligens ligger kommunikasjon fra container til sky. Til dette har Sensorita valgt robust mobilkommunikasjon fra Com4: Ved bruk av den globale 4G-standarden LTE-M kan batteridrevne IoT-enheter levere data til skyen og tolkes av kunstig intelligens.

Resultat

Sensoritas kunder effektiviserer driften samtidig som de tar reelle steg inn i sirkulærøkonomien: Containeren blir et lager av ressurser som skal brukes i nye produkter – ikke en uoversiktlig mengde avfall. Dette gir kunder som Ragn-Sells et fortrinn i konkurransen om avfallshåndtering på byggeplasser. Med Com4 og deres integrerte mobilnett på laget, kan Sensorita enkelt gå inn i nye europeiske markeder.

500,000 antall målinger hvor AIen er blitt trent opp mot en menneskelig vurdert måling

Kontakt Com4 her!