Annonsørinnhold:

Bilde hentet fra newtonroom.com.
Bilde hentet fra newtonroom.com.

Slik skapte vi e-læringsportal for fremtidens forskere

Publisert Sist oppdatert

FIRST Scandinavia – det er lett å la seg imponere!

E-læringsplattformen Newton er bare et av prosjektene vi jobber med for Bodø-firmaet FIRST Scandinavia. Vi har tidligere omtalt FIRST LEGO League hvor vi også har bygget løsningen som benyttes for dette konseptet.

Denne gjengen med nordlendinger er fine mennesker å samarbeide med, og vi er imponert over deres engasjement for barn og unge. Dette er i så måte et av de viktigste og mest meningsfulle prosjektene vi jobber med, spesielt når man ser på hva de har oppnådd og gjennomført. De har solide støttespillere som Boeing og Equinor, noe som også viser tyngden og viktigheten av prosjektene deres.

Bilde hentet fra newtonroom.com.
Bilde hentet fra newtonroom.com.

En mer vitenskapelig skolehverdag for barn og ungdom

Newton-konseptet ble startet i 2003 av FIRST Scandinavia, grunnet en synlig mangel på aktivitet blant barn og unge innenfor vitenskapelige fagfelt. Det var lite undervisning innenfor området, og hensikten med Newton-modellen ble å skape en mer vitenskapelig skolehverdag. Det er blant annet her grunnlaget for Norges fremtidige forskere og akademikere bygges!

Undervisningen består av Newton-moduler som er utviklet av Newton-lærere eller andre fagmiljø. Newton-modulene har en fast struktur; elevene gjør forarbeid i klasserommet, praktiske aktiviteter i Newton-rommet, og etterarbeidet gjøres i klasserommet igjen. Hele undervisningsopplegget styres ved hjelp av plattformen vi har utviklet.

Bilde hentet fra newtonroom.com.
Bilde hentet fra newtonroom.com.

Siden 2006 har vi i Increo, i samarbeid med FIRST Scandinavia, stått for visuell utforming, rådgivning og utvikling av e-læringsplattformen som brukes for hele prosjektet. Vi jobber nå med en helt ny versjon av løsningen, som er på vei ut til skoler i flere land i Europa. Her får vi virkelig bryne oss på mengder av funksjonalitet som skal fungere sammen, og videre gi en god brukeropplevelse til alle brukere av systemet.

Mange brukergrupper, ulike behov

Det er mange ulike brukergrupper som skal ta i bruk e-læringsplattformen, blant annet barn i barnehage og skole, samt Newton-lærere. De ulike landene har også egne administratorer som publiserer innhold gjeldende for deres land. Underveis i oppdraget er det stadig nye behov som melder seg, som vi må løse fortløpende og integrere i systemet på en optimal måte.

Dette har vi gjort:

  • Rådgivning
  • Design
  • Frontend
  • Backend
  • Implementert i Wondercode publiseringsløsning
  • Drift

Det finnes rundt 40 newtonrom i drift bare i Norge – kjenner du noen som kunne ha interesse for konseptet, så tips dem gjerne! Vi er sikre på at dette vil skape mye glede og engasjement for alle involverte. Besøk Newtonroom.com for å bli bedre kjent med konseptet.