Annonsørinnhold:

Slipper «husarrest» med Homeboxx

Publisert Sist oppdatert

Homeboxx har i høst og vinter gjennomført vellykkede pilottester med Posten, Meny og Helthjem. Nå er den norske gründerbedriften snart klar til å lansere en tjeneste som skal gjøre hverdagen enklere for alle som handler varer på nettet. Nå gjennomfører selskapet en mindre emisjon for å ferdigstille konseptet.

Nå skal Homeboxx hente kapital

Klokka har passert fire og du må haste hjem fra jobb og barnehage for å rekke hjem i tide til å ta imot en pakke som skal leveres på døren.

Du rakk det, nå igjen. Ikke bare det. Du fikk faktisk litt for god tid. Godt er det. Nå kan du stresse ned igjen.

En time går. To timer går. Du merker stressnivået øker igjen. Så ringer det omsider på døra, og du får pakken levert på dørstokken.

Mange opplever å få en ellers god handleopplevelse svikter på oppløpssiden gjennom å måtte sette av dyrebar tid i «husarrest» mens de venter på pakkebudet.

Homeboxx er utviklet for at man skal kunne ta tilbake tiden og disponere den fritt.

Fritid er tross alt et knapt gode vi alle verdsetter stadig høyere.

HeltHjem leverer matvarer på natten til en Homeboxx med en Paxter elbil.
HeltHjem leverer matvarer på natten til en Homeboxx med en Paxter elbil.

Låsbart leveringspunkt

Den digitale hverdagen er kommet for fullt. Også en stadig større del av handelen gjøres unna på nett. Posten håndterte om lag 50 millioner pakker i løpet av julen 2019. En økning på 20 prosent i forhold til året før. Og trenden er tydelig: Vi handler stadig mer på nett. I økende grad også basisvarer som matvarer og dyrefôr.

- Homeboxx er i praksis en postkasse som er tilpasset den moderne hverdagen. Som gjør at man slipper å ha «husarrest» for å vente på leveranser, forteller Karl-Einar V. Jensen, i Homeboxx AS.

- Med «moderne» mener jeg en løsning som kan håndtere dagens krav til sikkerhet, tilgjengelighet, hygiene og med mulighet for å utveksle data, legger han til. Transportørene får sin egen kode som gjør det enkelt for budet å komme inn i boksen til alle døgnets tider. Tidspunkt for åpning og lukking av boksen, samt andre data som f.eks. temperatur, logges automatisk.

To modeller

Selskapet med base i Moss har utviklet to ulike låsbare bokser som er tilpasset netthandel.

- Vårt utgangspunkt var å se på de mest krevende varegruppene man får levert på døra, som er næringsmidler og medisiner. Får du kolonialvarer levert på døra og ikke er hjemme, er det viktig at de oppbevares i riktig temperatur på 4-5 grader, forteller Jensen.

Vellykkede pilottester

Mosseselskapet har hatt over 100 Homeboxx-er ute i felttest i høst og vinter. Det har gitt verdifull kunnskap om hvordan hjemlevering best fungerer i et værhardt norsk klima.

- Et tett og godt samarbeid med Posten, NorgesGruppen og Helt Hjem har vært avgjørende for å teste ut flere aspekter rundt hjemlevering av varer, forteller Jensen. Vi har også gjort en egen «proof of concept» med transportselskapet Easy2You som gav oss nyttige erfaringer.

- Homeboxx har stilt bokser og vårt serviceapparat til rådighet samtidig som vi har utviklet en programvare som knytter boksene direkte til transportørens systemer, forteller han, og legger til det åpenbare:

-En tjeneste som Homeboxx vil kun fungere i tett samarbeid med transportørene og nettbutikkene, så grundig testing har vært avgjørende for videre suksess, påpeker han.

Praktisk å kunne hente ferske matvarer og avis mens du fortsatt er i tøflene.
Praktisk å kunne hente ferske matvarer og avis mens du fortsatt er i tøflene.

Legger planer for videre vekst

Selskapet er nå i markedet for en ny emisjon med tanke på å sette ytterligere fart på satsingen.

- Vi er på jakt etter partnere som ser potensialet i å etablere en finmasket infrastruktur for netthandelsleveranser til hjemmet, sier Jensen.

- Er det Norge som er satsingsområdet for Homeboxx?

- I første omgang satser vi på å lykkes i Norge. En suksessfaktor er å øke tettheten av bokser og etablere gode grensesnitt mot transportører og nettbutikker. Erfaringene vi gjør oss kan danne et springbrett for ekspansjon til andre spennende markeder. Netthandel er på ingen måte et særnorsk fenomen, smiler Jensen.

Informasjon om emisjonen i Homeboxx