Annonsørinnhold:

Even Ifar Fossland og Eirik Lilland Nerdal på scenen våren 2020, da Angel Challenge ble live-streamet.
Even Ifar Fossland og Eirik Lilland Nerdal på scenen våren 2020, da Angel Challenge ble live-streamet.

Ta sjansen i dag - lær om å investere i startups

Publisert Sist oppdatert

Innovative idéer har alltid gode tider - også i en pandemi. Vil du være med på å sørge for at dagens lovende startups blir morgendagens suksesser?

2020 satte oss under hardt press med pandemi og hjemmekontor, men året presenterte folk også for nye muligheter de kanskje ikke hadde oppdaget ellers. Mange har fått seg nye hobbyer i året som gikk, eller bygget videre på en interesse de allerede hadde. Blant hobbyene som kan vise seg å være svært lønnsomme i årene som kommer, er det å investere i startups.

Ønsker du å lære mer om å investere i startups, og har intensjoner om å investere i fremtiden? Da kan Angel Challenge National være det rette programmet for deg.

Siden oppstarten i 2015 har programmet utdannet 500 investorer i hvordan de skal gå frem for å investere i startups – og nettverket utvides stadig. Programmet lærer deltakerne om nøkkelelementene ved startupinvesteringer, og viser hvilke fallgruver og risikoer man bør unngå. I løpet av syv uker lærer investorene ved å jobbe sammen med omkring 20 likesinnede, når 15 startups blir med på utfordringen og går gjennom programmets fire stadier. Målet er å sørge for så mange gode investeringsavtaler som mulig.

Blant temaene i programmet er sesjoner om hva man ser etter i en god case, utarbeider term sheets, foretar en ‘due diligence’ og forhandler en investeringsavtale. Tidligere deltakere har i tillegg fått mye utbytte av å møte andre deltakere jevnlig på sammenkomster arrangert av Angel Challenge og Startup Norway. Som følge av Korona-pandemien har det meste av programmene blitt gjennomført digitalt, men det har ikke stoppet mulighetene for å nettverke.

– Jeg synes det digitale programmet har gjort det enklere for folk å “møtes”. Vi har for eksempel noen lekser vi jobber med i grupper i løpet av programmet, og vi har avtalt private møter mellom sesjonene. Jeg synes dynamikken i programmet er god, selv om programmet nå er helt digitalt, sier Nicha Lapanan.

Lapanan er en av investorene som deltok i høstens program, og sier hun har fått godt utbytte av deltakelsen. Ikke bare har hun lært om prosessen rundt investeringer samt den nyeste teknologien og markedstrendene – hun har også fått et større nettverk. Kevin Bellinger deltok også i høstens program, og skryter av hvordan programmet får deltakerne til å engasjere seg.

Virginia Vegas og Bjørn Christensen var også på scenen da programmet ble live-streamet våren 2020.
Virginia Vegas og Bjørn Christensen var også på scenen da programmet ble live-streamet våren 2020.

– Det er ganske komisk at en av mine langvarige Linkedin-forbindelser deltok i programmet samtidig som meg, men at vi egentlig aldri hadde møttes eller snakket før dette programmet startet. Nå diskuterer vi jevnlig ulike måter å evaluere selskapene. Dette er et godt og konkret eksempel på hvordan programmet legger til rette for samtaler og diskusjoner, sier Bellinger.

Det koster NOK 20.000 å melde seg på programmet, men ellers er det deltakernes motivasjon som er det viktigste. Du må være interessert i å lære mer om tidligfase-investeringer, ha intensjonen om å investere (min. NOK 50.000), og ha et ønske om å bli kjent med startups og andre investorer i lik posisjon. I tillegg er det avgjørende at deltakerne har mulighet til å delta i ukentlige programaktiviteter, og er villige til å dele erfaringer og ny lærdom. Det er ikke bare givende, men også utrolig gøy!

Vil du vite mer om Angel Challenge-programmet? Les mer her.

Powered by Labrador CMS