Annonsørinnhold:

STORT POTENSIALE: Ved hjelp av IoT-moduler vil gutta bak golf- og teknologiselskapet EAGL erobre golfindustrien. De tilbyr smarte tjenester på alt fra golfbiler til betaling.

Tech- Startup skal erobre golfsporten med IoT

Kan en tur på golfbanen bli hakket mer smidig, undret gründerne av golf- og teknologiselskapet EAGL. Ja visst! Nå skal nye digitale løsninger sikre mer inntekter til golfindustrien, og gjøre spillingen mer effektiv.

Publisert

Historien startet i 2018. Eller kanskje startet den tidligere også. For Kai Stiberg, Marius J. Teveldal og Andreas S. Bøe hadde gjennom mange år gjennomført utallige runder på ulike golfbaner — med bagen på ryggen. Noen ganger ville en golfbil vært til hjelp, men de synes prosessen med å booke dem var komplisert og krevde unødig tid. Og slik kom ideen om å forenkle golfbilutleie med smart teknologi.

Hullet de så i markedet ble til golf- og teknologiselskapet EAGL, som tilbyr digitale løsninger for golfindustrien — med smarte tjenester for alt fra golfbiler til betaling. I år er EAGL blant de ti utvalgte gründerbedriftene i mentorprogrammet Telia Startup. Programmet tar hvert år inn nye bedrifter, som benytter kommunikasjonsteknologi på spennende måter.

Eagl er en av årets utvalgte bedrifter i mentorprogrammet Telia Startup. Programmet tar hvert år inn nye bedrifter, som benytter kommunikasjonsteknologi på spennende måter.

Dette er årets bedrifter i Telia Startup

Innovative løsninger for golfindustrien

Gjennom data og IoT hjelper EAGL industrien med å få tilgang til et flåtestyringssystem som gir golfklubbene full kontroll over golfbilparken til enhver tid, og et dashboard med nyttig data rundt bruk. Gjennom EAGL-appen tilbys blant annet booking, kjøring, nøkkelfri utleie, og mulighet for å betale via appen.

Oppdag mulighetene med IoT

GRÜNDERE: Andreas S. Bøe (f.v.), Kai Stiberg og Marius J. Teveldal står bak tech-startupen EAGL.

Samlet har de tre gründerne solid erfaring fra finans, salg, ledererfaring fra forsvaret, erfaring med oppstart av selskaper, utviklerkompetanse, erfaring fra golfindustrien – og ikke minst en felles, sterk lidenskap for idretten.

– Det å ha muligheten til å spille mer golf, uten at det ble altfor komplisert i forkant, var en god motivasjon for å lage en tjeneste som bidrar positivt til golfsporten, og forenkler utleieprosessen for spillere og klubber, sier Kai Stiberg, administrerende direktør i EAGL.

Ser muligheter i en stor industri

Flere undersøkelser og tett samarbeid med klubber over hele landet ga dem tydelige svar: Klubbene opplevde liten kontroll på antall turer som var tatt, hvem som hadde brukt bilene, og levering av nøkler krevde ekstra administrasjon. Ofte ble det brukt Excel-skjemaer og post it-lapper for å holde oversikt.

TENKER INTERNASJONALT: Eagls digitale løsninger vil sikre bedre inntjeningsmuligheter for golfklubber verden over, men de vil også gjøre golfspillingen langt mer smidig for brukerne.

Golfsporten er en stor industri, med en teknologisk utvikling på vei opp. Ifølge Stiberg har lignende løsninger vært på markedet en god stund, men det har skjedd lite på utviklingssiden. Klubbene rapporterte dessuten om at oppstartskostnadene på tilsvarende løsninger ble for stor.

Dette er en tjeneste laget av golfere - for golfere. Vi ønsker å automatisere golfopplevelsen

Marius J. Teveldal

—Vi føler vi har truffet bra når vi nå kan tilby en tjeneste som både forenkler administreringen for golfklubbene, øker inntektene deres og gir dem mer kontroll. Samtidig får golfspillerne lettere tilgang på golfbil, her er det vinn-vinn for alle parter, sier Marius J. Teveldal, kommersiell direktør i EAGL.

Har du spørsmål om teknologi, pilotprosjekter, partnerskap eller skalering? Lær mer i vår startup-guide.

Fremtidsrettet teknologi

Målet er at IoT-modulene skal være installert på 500 biler når golfsesongen starter i mai. I løpet av de neste to årene er målet at 3-4000 biler skal ha løsningen. EAGL har verdensmarkedet som målsetting, men satser på lykkes i det skandinaviske og europeiske markedet i den første fasen.

EAGL-appen gjør det langt enklere å spille golf for brukerne.

— Det finnes 40 000 golfbaner i verden, og det bygges et hundretalls hvert eneste år. Det har vært en enorm vekst i markedet, også gjennom koronaen — hvor golf har vært en av de få fysiske aktivitetene en har kunnet holde på med, sier han.

Med Telia som god tilrettelegger på IoT åpnes dørene for å utforske spennende muligheter.

Lær mer om Telias IoT-plattform

Skalerer for vekst

For å hente inn kapital til selskapet har EAGL vært helt bevisst på å benytte folkeinvestering. De ønsker at dette er noe folket, og golfspillere, kan være med på og få eierskap til.

EAGL brukte såkalt crowdfunding gjennom nettsiden Folkeinvest.

— Vi ble fulltegnet på bare 38 minutter, det må jo være rekord! sier Teveldal.

EAGL har allerede samarbeidsavtaler med et par nordiske klubber. Nå vil gründerne og teamet raskt ut i verden. En av fordelene med konseptet er at det er enkelt skalerbart.

— Vi ønsker at EAGL-appen skal bli den foretrukne appen for alle som er på golfbanen. Men skal den bli Facebook på golfbanen, må den også tilby alt. Vi ønsker å automatisere hele golfopplevelsen, avslutter han.

Telia Startup

  • - Et mentorprogram for nye selskaper i vekst, som vil skalere sine forretningsideer på kommunikasjonsteknologi.
  • - Startupene må søke om en plass i programmet, som strekker seg over 12 måneder. De utvalgte bedriftene presenteres ved årsskiftet.
  • - Startupene får kostnadsfri tilgang til en rekke av Telias produkter og tjenester. I tillegg kan de benytte seg av kompetanse fra flere fagfelt, som for eksempel infrastruktur, tilkobling og teknologi, veiledning på finansielle løsninger, logistikk, salg og markedsføring.