Annonsørinnhold:

Utlyser europeisk konkurranse for skalerbare «deep tech»-selskaper

Nesten 4 millioner kroner (€350,000) i potten for europeiske vekstbedrifter innen «dyp teknologi».

Publisert Sist oppdatert

For syvende året på rad arrangeres «EIT Digital Challenge» i regi av EIT Digital, en organisasjon grunnlagt av European Institute of Technology. Den prestisjefylte konkurransen er rettet mot nyetablerte og forskningsbasert bedrifter innen områdene; Digital Tech, Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, og Digital Finance.

Over 2000 bedrifter har deltatt siden oppstarten av konkurransen i 2014. Nå kan din bedrift konkurrere om 1 million kroner (€100,000) i førstepremie, samt tilgang på et europeiske nettverk av forretningsutviklere, finansielle rådgivere, universiteter, industri og andre vekstbedrifter. I tillegg vil fem av de totalt 20 nominerte selskapene vinne tilgang på det ettårige scaleup-programmet «EIT Digital Accelerator».

MELD DEG PÅ KONKURRANSEN INNEN 7. JUNI 2020

Begrepet «deep tech» er forbundet med utvikling av underliggende teknologier som IT, bioteknologi, kybernetikk, IoT, AR/VR, maskinlæring, kunstig intelligens, nanoteknologi og avanserte materialer. Selv om kravene til å delta er strenge er det stor variasjon blant de konkurrerende bedriftene. Se fjorårets vinnere her.

Skaper store muligheter for videre vekst

En av fjorårets vinnere, SideKickHealth, har dratt stor nytte av konkurransen. Selskapet er etablert av to leger som så at livsstilssykdommer var et stort samfunnsproblem. Sammen har de utviklet en digital plattform for adferdsterapi basert på klinisk forskning og kunstig intelligens.

– Allerede før konkurransen var vi i dialog med internasjonal farmasøytisk industri, deriblant Pfizer og Bayer. Vi var klare til å skalere innenfor flere terapeutiske områder, og var i gang med serie-A-finansiering, sier Tryggvi Thorgeirsson, co-founder og CEO i SideKickHealth.

Selskapet lå i hard konkurranse med andre europeiske vekstselskaper.

– Vi var ekstremt solte av tre inn i rekken av Europas ledende digitale innovasjonsbedrifter. Anerkjennelsen av Europas ledende innovasjonsorganisasjon ga oss økt selvtillit som selskap, og forsterket troen på at vi hadde alle ingrediensene som skulle til for å motivere personer med kroniske lidelser til å ta kontroll over egen helse. Det å konkurrere med andre innovative bedrifter validerte innsatsen vår eksternt, og ga oss på en måte en lisens til å spille i førstedivisjon, sier han.

MELD DEG PÅ KONKURRANSEN INNEN 7. JUNI 2020

Tilgang på nettverk av eksperter

Han forteller at både konkurransen og premiene ga selskapet nyttig lærdom om hvordan man skalerer et vekstselskap.

– Vi har vært heldig, og er ydmyke med tanke på mulighetene konkurransen har gitt oss. Tilgangen på erfaringer og ekspertise i nettverket til EIT Digital Accelerator har vært verdifullt, og da spesielt teamet rundt access-to-finance (A2F). Teamet har gitt oss innsikt i hvordan man navigerer en fundraiser-prosess, og har satt oss i kontakt med over 70 europeiske venturekapitalfond. I tillegg har markedsføringen gjennom EIT Digital sine mediekanaler gitt oss økt oppmerksomhet, og muligheten til å spre budskapet vårt, sier han.

Vokser videre

Nå opplever selskapet rask vekst innen alle forretningsområder.

– I løpet av året håper vi å øke antallet ansatte fra 35 til 40, noe som er 18 nye ansatte siden vi kom i kontakt med EIT Digital. Nå har myndighetene på Island gitt oss oppdraget med å utvikle et landsdekkende program for å følge opp COVID-19-pasienter hjemme. Hensikten er å forbedre sykdomsforløpet og effektivisere helsevesenet. Prosjektet har fått internasjonal oppmerksomhet og har satt oss i kontakt med helseforetak i både Europa og USA. «EIT Digital Challenge» har spilt en viktig rolle i utviklingen av selskapet, og vi er nå klare til å vokse videre, avslutter Thorgeirsson.

Krav for å delta:

- Vekstbedrift med internasjonale ambisjoner

- Mindre enn 10 år gammelt

- Registrert i EU-området

- Minimum €300,000 i årlig omsetning eller €2,000,000 i eksisterende finansiering

MELD DEG PÅ KONKURRANSEN HER INNEN 7. JUNI 2020