Annonsørinnhold:

Debatten i morgen fokusere på at vi skal bli Nordens beste startup-økosystem og på sikt Europamestere. Her er en sammenligning av startup-økosystemene som Norge konkurrerer med og Anders sine tanker.

Vi kjører politisk debatt - Verdens Beste?

I 15 år har vi snakket om hva Norge skal gjøre etter oljen, uten at vi har kommet så mye nærmere svaret. Internasjonalt har teknologisektoren allerede blitt en viktigere og mer verdifull sektor enn oljesektoren, med Norge som tilskuer fra sidelinjen, så vi kan ikke bruke 15 år til.

Parallelt har startupscenen i Norge vokst og utviklet seg markant de siste 10 årene. I stor grad på tross av, og ikke på grunn av, politikken som har blitt ført. Vi har ikke trengt å vinne den internasjonale tech og startup konkurransen og vi er fortsatt ikke sikre på om vi skal satse på å ta en ledende posisjon på feltet.

Men, konkurransen om å bli ansett som en sentral startup hub internasjonalt tilspisser seg og land konkurrerer hardere og hardere for å tiltrekke seg kapital, talenter og oppmerksomhet til sine tech- og startupmarkeder. Det burde vi også gjøre!

Vi tror næringslivet kommer til å få mye oppmerksomhet inn mot stortingsvalget i 2025 og vi tror og håper at politikere i dag vil prioriterer startup- og teknologiscenen høyere enn før - men hvor høyt og hva er deres mål og ambisjoner? 

Vi har invitert de to største partiene, H og AP, samt V og MDG for å forstå hva de tenker og hvor de vil. Med temaene - Mål/Ambisjoner for startupscenen 2030/2050 - Skatt - Talent - Finansiering - som utgangspunkt legger vi opp til en times lang debatt på Mesh Youngstorget Torsdag 16. Nov, 15.30-16.30, med tid til mingling og diskusjoner før og etter.

Hjertelig velkommen 

H - Linda Hofstad Helleland

AP - Anne Marit Bjørnflaten

V - Alfred Bjørlo

MDG - Ingrid Lilland

- - - - - - -

StartupLab - Per Einar Dybvik

Katapult - Fredrik Winther

Vi vil ha dine spørsmål for å prioritere sakene vi tar opp - meld inn i påmeldingen