Varner blir en digital utfordrer

Publisert Sist oppdatert

Måler seg opp mot de sterkeste digitale utfordrerne i det globale markedet – Løfter samhandling og tverrfaglighet på alle nivåer i hele konsernet – Investerer i ny teknologi som muliggjør strukturell endring.

Kampen om kundene skjer ikke lenger lokalt eller nasjonalt. Konkurransen er global og internasjonale aktører forsøker å forsyne seg godt av det nordiske markedet. De fleste av de nye og globale aktørene har det til felles at de bygger sin business på digitale og teknologiplattformer som forenkler og effektiviserer både drift og kundeopplevelse. Det har Varner tenkt å gjøre noe med – de møter markedet med minst like gode løsninger.

Her kan du se alle stillingen vi jobber med for Varner akkurat nå.

Varner

– Vi er inne i en tid der vi setter enda mer fart på digitaliseringen av vår forretningsvirksomhet. Vi har i dag rundt 30 dedikerte spesialister på IT. I tillegg har vi etablert et innovasjonsmiljø som har sitt fokus på å utvikle den digitale kundereisen, omnikanal-tankegang og neste generasjon retail. Vår kjernevirksomhet er mote og klær til gode priser, men det er tøff konkurranse og vi må møte den med de musklene vi har; enda mer teknologi, smarte løsninger og bra folk med IT-kompetanse som vet å utnytte den, sier Øyvind Bustnes, CFO i Varner.

Moderne og teknologiorienterte

Det er allerede fem år siden Varner bygde et sentrallager og et helautomatisert logistikksenter for å sikre mer effektive prosesser og en bedre vareflyt. Det var bare en start og et signal på at teknologi skulle bli kjernen i Varners videreutvikling fremover.

Varner

-Vi er en bedrift som driver med retail og kjøp og salg av klær, men vi er også en digital bedrift som må forholde oss til at Amazon, Boozt og Zalando er våre konkurrenter. Vi omsatte for 11 milliarder kroner i fjor og har et særdeles godt utgangspunkt for videre vekst, er i en sterk posisjon og så er vi moderne og teknologiorienterte. Det skal vi benytte med full kraft for å utvikle oss videre, og skape nye og gode digitale plattformer, sier Bustnes.

Ekstremt endringsvillige

For å få fart i på den teknologiske utviklingen tok Varner noen grep internt i fjor høst. De samlet blant annet ulike fagfunksjoner som til da hadde vært spredt ut i organisasjonen.

-Vi har samlet de ulike fagområdene for å få mer kraft i kompetansen, mer fart i utviklingen, og for at vi kan profesjonalisere og utvikle fagmiljøene og menneskene som jobber her. Vi tror at dette vil bidra til å øke farten

Varner

på digitaliseringen. Vi bygger rett og slett større og mer profesjonelle miljøer internt for å gjøre organisasjonen bedre i stand til å ta i bruk de digitale plattformene de skal bruke, enten det er innenfor produksjon, innkjøp, marked eller kundeopplevelse, sier han.

– Vi er en ekstremt endringsvillig organisasjon, med høy grad av forståelse for at vi må endre oss. Og det fine er at vi har mange unge mennesker som er med på den endringen, sier han.

Ønsker 12 nye medarbeidere

Den digitale transformasjonen Varner gjennomgår innebærer at de ser etter flere nye kolleger innen teknologi.

-Vi skal på kort sikt rekruttere rundt 12 personer inn i Varner IT og da ser vi etter teknisk kompetanse og IT-spesialister som skal sikre at vi har en riktig og god teknisk plattform som støtter opp under vår verdikjede. Helt konkret ser vi etter personer som kan jobbe med vår verdikjede, innen drift og utvikling, support og infrastruktur, og som har en passion for koblingen mellom forretningsutvikling og teknologi, sier Bustnes.

Varner

En av verdiene i Varner er nettopp passion og uavhengig av hvilken rolle man har i selskapet er det viktig at man har et engasjement for det man driver med.

-Du kan ha passion for fashion eller for teknologi, men du må ha lyst til å utrette noe innenfor faget ditt og det her hos oss, et stort norsk retailkonsern med investeringsvilje i teknologi. Og har du det, kan jeg garantere kolleger som vil heie på deg her i Varner, avslutter han.

Her kan du se alle stillingen vi jobber med for Varner akkurat nå.