Dintero-gründer Daro Navaratnam kan glede seg over at selskapet nå har fått rett til å titulere seg betalingsforetak.

Får lisens til å splitte betalinger

Med en helt fersk konsesjon som betalingsforetak gjør sig Dintero klar til å ta opp kampen på det stadig tøffere markedet for betalingsløsninger med sin egen vri.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de siste ukene har den danske utfordrerbanken Lunar lansert sin egen checkout-løsning og meldt om et oppkjøp som skal gjøre den bedre.

Vipps har fortalt om at de også er rett rundt hjørnet med sin checkout-løsning.

– Vipps og Lunar er absolutt konkurrenter til oss, sier daglig leder i Dintero, Daro Navaratnam til Shifter.

Han mener likevel at det finnes en forskjell og at Dintero vil fokusere på noe mer enn bare enkeltbetalinger ved checkout.

– Fremtiden ligger i løsninger som kan splitte betalinger, sier han.

En betaling – fire mottakere

Med det mener han at morgendagens nettbutikker vil ha behov for kundereiser med en pengeflyt og nye betalingsmåter som ikke så mange tilbyr i dag.

Navaratnam bruker et eksempel som de har tatt frem for reiseselskapet Vy. Søker du på en reise i Vy-appen, kan du i noen tilfeller ende opp med fire forskjellige transportmidler, først taxi, så buss, deretter tog og til sist leiebil.

– Da kan sluttkunden få tilbud å betale alt på en gang for å få en enkel og god betalingsopplevelse, så tar vi oss av det at pengene skal dele opp og betales til forskjellige steder, sier Navaratnam

For å kunne gjennomføre den operasjonen trenger Dintero å kunne ta imot betalingen og «oppbevare» pengene inntil de er blitt betalt ut til de fire mottakerne. Og får å kunne gjøre det trenger selskapet altså konsesjon som betalingsforetak.

Kan gjøre mye mer

Med konsesjonen i boks blir det enklere for Dintero å utvide med de såkalte PSD2-lisensene for kontoinformasjon og betalingsinitiering. Navaratnam er imidlertid ikke sikker på om selskapet vil gjøre det. Han vil heller søke samarbeid med andre aktører som har lisens og integrasjoner med banker.

– Med betalingsinitiering i PSD2 overfører man bare penger direkte fra konto til konto. Det er ikke alltid det er riktig å gjøre. Som fullverdig betalingsforetak kan vi gjøre mye mer, sier han.

Tilbyr allerede betalingsløsninger

Nå er ikke Dintero noen nykommer på betalingsmarkedet. Selskapet har bygget opp en markedsplass som tilbyr ulike betalingsløsninger. Butikker og nettbutikker kan selv velge hva de ønsker å tilby kundene av Visa/Mastercard, Vipps, Swish, faktura og delbetaling. De kan også tilby innsiktsbaserte rabatter og lojalitetstilbud til sine kunder via løsningen.

– Vi har hele tiden jobbet med betaling, men siden vi ikke har hatt konsesjon, har vi har heller ikke tatt imot penger fra kjøper og overført dem til selger. De har blitt overført direkte fra eksempelvis Vipps til brukerstedet, sier han.

Sikter mot større selskaper

Selv om Dintero har frem til nå har hatt små og mellomstore bedrifter som hovedmålgruppe, har selskapet også kapret en del større bedrifter – utover Vy, finner man blant annet Europris, Staples og Instabank på kundelisten. Og da Dintero i slutten av 2020 fant veien inn på det svenske markedet, var den første kunden butikkjeden Jula.

– Vi skal tilby gode løsninger for både små startups og store brukersteder, men med «spilt payments» blir det en dreining over mot større selskaper, sier Navaratnam.