FinSHIFT 01.02.2023

Liten tvil om at bærekraft vil påvirke bank

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Nelly Maske, konserndirektør for Privatmarked i SpareBank 1 SMN

Hva går jobben din ut på?

Jeg leder Privatmarkedsdivisjonen i Sparebank 1 SMN. Her har jeg ansvar for 370 engasjerte medarbeidere som hver dagjobber knallhardt for å levere gode opplevelser og produkter til våre kunder, innenfor blant annet lån, sparing og forsikring.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

I løpet av min tid i SpareBank 1 SMN og SpareBank 1-alliansen har jeg fått jobbe med mange spennende utfordringer. Spesielt lærerik og interessant var arbeidet knyttet til oppkjøp og lansering av mCash fra SpareBank 1, og etter hvert reisen inn i Vipps. Jeg vil også trekke frem vårt eget «EttSMN»-prosjekt, som var et bredt, internt forbedringsprosjekt vi igangsatte for å knytte konsernet enda tettere sammen. Det har resultert i mer synergi på tvers av forretningsområdene, økt avkastning og sterkere kompetansemiljøer innenfor alt fra forretningsutvikling og innovasjon til data og analyse, kommunikasjon og HR.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Tre år er ikke veldig langt unna og historien viser at ting tar tid, men jeg tror bransjen vil ta flere steg innen «open finance» og at banker tilbyr sine tjenester i andre sine kanaler og plattformer. Jeg tror også at utviklingen innen betalingsområdet vil fortsette, ved at for eksempel mobilbetaling vil fortsette å utfordre bankkortet i butikk.

Det er også liten tvil om at bærekraft vil påvirke bankutviklingen i årene fremover. Med mål om en utslippsnøytral utlånsportefølje innen 2050 vildette påvirke både rådgivning og produktutvikling, hvor vi som bank blir en mer helhetlig partner for kundene våre.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på LinkedIn?

Ikke så veldig spennende, men etter travle uker på jobb liker jeg veldig godt å koble av på fjellet. Gjerne med en tur opp på en fjelltopp, med ski eller joggesko på beina. Får jeg meg også en frisk dukkert i et fjellvann på turen kan det nesten ikke bli bedre.