Gründer av Kahoot, Johan Brand. Foto: 657

"Norge har ikke begynt å frigjøre potensialet i CreativeTech," sier Johan Brand bak selskapet Kahoot! verdsatt til 376 millioner dollar

Publisert

Den norske gründeren som var med å bygge den spillbaserte utdanningsplattformen til å bli et kulturelt fenomen med 100 millioner aktive brukere hver måned, har sterke meninger om betydningen av kreativitet. "Investorer som forstår at kreativitet har en reell verdi, vil prestere bedre," sier Brand.

 Design og kreativitet, understreker Brand, kan og bør brukes av alle typer selskaper som strategi for å inspirere til nye ideer, lede prosesser og drive vekst. "Kreativitet handler ikke bare om kunst på veggen," sier han.

CreativeTech-selskaper spenner over tradisjonelle bransjer, fra utdanning til markedsføring, og bruker AR, VR og andre teknologier for å skalere sine virksomheter. De kombinerer den digitale og fysiske verden på nye måter ved å skape oppslukende, personaliserte og fler-sensoriske opplevelser.

ER DERE EN CREATIVETECH STARTUP? LES MER HER.

Selv om CreativeTech vokser over hele verden, har det ikke tiltrukket seg samme investeringsnivå som FinTech, PropTech og andre nisjer i Norge.

"Det finnes selvfølgelig utrolig flinke kreative mennesker her, men Norge har ikke begynt å frigjøre potensialet til CreativeTech," sier Brand som nå viderefører engasjementet til sin siste satsning EntrepreneurShipOne gjennom det kreative ventureselskapet, We Are Human.

På spørsmålet om nå er riktig tidspunkt å støtte CreativeTech, svarer Brand overbevisende: "Hvis ikke nå - når?"

HVA ER CREATIVETECH? LES MER OM DET HER.

Lederen for den kreative hub-en 657 Oslo, Camilla Watz Johannessen, kunne de ikke vært mer enig! I høst reiser hun med 657 Oslo, DNB, Virke m.fl. rundt i Norge på jakt etter å finne de beste og mest lovende oppstartsselskapene innen CreativeTech i Norge. Dette gjør de for å skape en showcase for investorer, samarbeidspartnere, og startupmiljøet.

Er ditt selskap den neste Kahoot !? Kjenner du en startup innen kreativ næring som bruker teknologi for å skalere? Sjekk ut CreativeTechHunt for påmelding og informasjon om turneen.