Cutters-gründer Kristian Hauge Solheim.

Cutters om krisepakka: «Når huset brenner er ikke løsningen flere planleggingsdager»

Gründer Kristian Hauge Solheim nekter å ta frisørkjeden til skifteretten.

Publisert

Frisørkjeden Cutters er ikke imponert over dagens foreslåtte krisepakke fra regjeringen.

Gründer Kristian Hauge Solheim forklarer egen situasjonen slik:

– Virksomheten er forbudt og vi taper én million kroner i omsetning per dag. Det er over 14 dager siden regjeringen ba oss om å låse dørene. Fortsatt har vi ikke kunne ta i bruk noen av virkemidlene staten har lansert. Pengene renner ut, og vi er avskåret fra å skape inntekter, sier han.

Solheim mener ting går for sakte.

– Det er ikke ofte regjeringen har pressekonferanse med både NHO, LO, Virke og Finans Norge. Det er åpenbart at det jobbes på spreng med å finne løsninger. Men når huset brenner er ikke løsningen flere planleggingsdager, sier han.

Han tror mange vil gå over ende dersom ikke kompensasjonen blir god nok, og dersom den ikke kommer på plass før om tre uker.

– Cutters kvalifiserer ikke til banklånene med statsgaranti. Et av vilkårene er at det må være færre enn 250 ansatte. Vi er over 400, sier han og legger til:

– Dessuten har vi høyere bokført balanseverdi enn vilkåretom samlet årsbalanse som ikke overstiger 43 millioner euro. Sistnevnte på grunn av goodwill som ble bokført i forbindelse oppkjøpet i fjor sommer.

Kutter kostnader

Solheim sier han nekter å sende Cutters til skifteretten.

– Vi kutter det vi kan kutte av kostnader, og har sagt til gårdeierne at vi ikke kan betale slik situasjonen er nå. Vi har permittert alle ansatte, og forsøker å formidle til politikerne hvilken svært alvorlig situasjon vi har og mange andre har.

Cutters ble sommeren i fjor solgt til det svenske PE-selskapet Procuritas. Frisørkjeden er dermed ikke et selskap som hører inn under Askeladden & Co, men flere av investorene er fremdeles involvert i driften av Cutters.

Under en pressekonferanse om økonomiske tiltak fredag sa statsminister Erna Solberg at flere enn staten må bidra for å kutte de faste kostnadene til små bedrifter.

Hun viser blant annet til at enkelte gårdeiere har senket sine leiepriser med 20 - 30 prosent.

– Vi mener at andre i leverandørleddet bør bidra til at ikke alle faste utgifter blir som de er. Det er ikke en grunn til at vi i staten skal kompensere all husleie, for eksempel, og så skal de som leier ut motta det direkte. Her mener vi at alle må bidra. Derfor har vi ikke fin-tunet disse satsene.

Les mer om dagens foreslåtte tiltak: