Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, konsernsjef Sigve Brekke, Telenor, Global konserndirektør Brian Fredriksen, IBM, administrerende direktør Håkon Haugli, Abelia. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Innovasjon Norge kan få kutt på 350 millioner: «Kunne neppe kommet på et dårligere tidspunkt»

I sitt forslag til statsbudsjett foreslår den avgåtte Solberg-regjeringen å kutte bevilgningene til Innovasjon Norge med drøyt 350 millioner kroner.

Publisert

Det kan bety at Innovasjon Norge må kutte 120 årsverk, skriver Klassekampen.

I budsjettforslaget for 2022, som Støre-regjeringen har arvet fra Solberg-regjeringen, er det lagt inn kutt på 150 millioner kroner i driftskostnadene til Innovasjon Norge.

I tillegg foreslås det å kutte 90 millioner av Kommunal- og moderniseringsdepartementets tilskudd til satsing på blant annet bioøkonomi, klyngeprogrammet og innovasjonspartnerskap, samt 64 millioner til distriktsrettede ordninger og 50 millioner fra Næringsdepartementet til utvikling av miljøteknologi.

Ifølge viseadministrerende direktør Hans Martin Vikdal i Innovasjon Norge kunne budsjettkuttet neppe kommet på et dårligere tidspunkt. Innovasjon Norge har blant annet en sentral rolle i omstillingen til et grønnere samfunn.

– Vi bidrar med finansiering, entreprenørskap, innovasjon, internasjonal satsing og eksport som kommer verdiskaping og arbeidsplasser i hele Norge til gode. Det er ikke riktig tid å bygge ned virkemiddelapparatet, sier Vikdal.

Hva den nye regjeringen vil gjøre med kuttet, er foreløpig uvisst. I Hurdalsplattformen er Innovasjon Norge kun nevnt én gang. Der heter det at regjeringen vil gi Innovasjon Norge «et tydeligere mandat knyttet til næringsutvikling i distriktene».

(©NTB)

bibiana.dahle.piene@ntb.no