RISIKOKAPITAL

Nytt nordisk startup-fond på 600 millioner

Den svenske tidligfase-investoren Luminar Ventures starter et nytt fond på 600 millioner kroner. Pengene skal plasseres i startups og gründere i alle de nordiske landene.

Teamet i Luminar Ventures: (f.v) Daniel Karsberg, Jacob Key, Louise Hagen, Reid Jackson, Magnus Bergman og Irene Ardenstedt .
Publisert Sist oppdatert

Luminar har bygget seg opp som en av de mest aktive presåkorn- og såkorninvestorene i Sverige. Investeringsselskapet har blant annet tidligere investert i norske Unacast.

Det nye fondet skal utvide Luminars geografiske nedslagsfelt fra Sverige til alle de skandinaviske landene, skriver selskapet i en pressemelding. Selskapet vil fortsatt ha fokus på fasene pre-seed og seed.

De 600 svenske millionene er hentet fra investorer som EIF, Det Europeiske investeringsfondet, Saminvest, Ericssons pensjonsfond og en gruppe familiekontor.

Ifølge Luminar er tidligfase-økosystemet i Norden blitt et av de sterkeste globalt, med antallet enhjørninger per innbygger høyere enn i de største, internasjonale startup-hovedstedene.

– De andre nordiske startup-økosystemene har vokst massivt bare de siste tre årene. Og akkurat som i Sverige, ser vi suksessfulle gründere og investorer som reinvesterer pengene og erfaringen sin i en ny kohort av grunnleggere, sier general partner i Luminar, Jacob Keyi, en pressemelding.

– Det er flott å se og vi ønsker å aktivt bidra til dette «venture freewheel» over hele Norden, sier han.