Daglig leder i Dignio, Lars Christian Dahle.

Spacemaker-topp, Tapad-sjef, og Stortingets tidligere visepresident inn i Dignio-styret

Helseteknologiselskapet rigger seg for internasjonal vekst.

Publisert Sist oppdatert

Helseteknologiselskapet Dignio økte i fjor omsetningen med 45 prosent til 24,3 millioner kroner, og doblet antallet ansatte. Samtidig viser årsrapporten et underskudd på minus 4,5 millioner kroner.

Hittil i år har inntektene økt betraktelig, ifølge selskapet, og rapporter at de per august ligger over 80 prosent foran fjoråret - og om et marked i fortsatt sterk vekst.

Nå rigger selskapet seg for internasjonal ekspansjon, og har i den sammenheng rekruttert en rekke tungvektere til sitt styre.

– Vi har bygget sten på sten i ti år, og nå som vi er markedsledende og har vind i seilene trenger vi noen utenfra som kan utfordre oss og som kan bidra til å gjøre riktige veivalg i tiden fremover. Vi har fått med oss en bra gjeng med bred kompetanse og internasjonal erfaring, og er trygge på at de er det Dignio trenger akkurat nå, sier daglig leder Lars Christian Dahle.

Tre nye styremedlemmer

Nykommerne i styret er COO i Spacemaker, Pål Njølstad, CEO i teknologiselskapet Tapad og tidligere Telenor-topp Sigvart Voss Eriksen, samt Line Henriette Holten, nåværende generalsekretær i Tekna, tidligere KrF-politiker og Stortingets femte visepresident i to perioder.

Fra før består Dignio-styret av selskapets tekniske sjef Håkon Dahle, kommuneoverlege Jens Espeland i Sarpsborg kommune, North Alliance-topp Kim Krogstad, samt styreleder Tom Olsen, som er daglig leder i selskapets nest største eier, Perseus Invest.

Dignio opplyser at de også skal få en ansattrepresentant inn i styret i løpet av året.

– Vi trenger en målretta heiagjeng som kan gi gode faglige og strategiske råd. Det får vi nå, sier Dahle.

Sterk inntektsvekst

Dignio utvikler løsninger for digital pasientoppfølging, og har nesten 200 kommuner på kundelista, i tillegg til flere sykehus.

I fjor landet selskapet en millionkontrakt med Oslo kommune, opprettet Oslo-kontor, og hentet ansatte blant annet fra Vipps, Bakken og Bæck, Schibsted, BCG, SANDS, og Oslo Universitetssykehus.

Utviklingen har gitt resultater, blant annet i form av en kraftig økning i abonnementsinntektene, ifølge selskapet.

Nå øker de innsatsen for å oppfylle ambisjonene for vekst langt utenfor Norges landegrenser.

– Vi har hatt ambisjoner om å være en internasjonal aktør siden vi startet, nettopp fordi vi ser at utfordringene i helsevesenet ikke er begrenset til Norge. Vi har allerede flere kunder i Storbritannia, og skal vi matche disse ambisjonene videre må vi få med oss de riktige menneskene, det gjelder både partnere og ansatte - men også folkene i styret, sier hovedaksjonæren.

Hastelanserte korona-app

Selskapets løsninger brukes i hovedsak til å følge opp kronisk syke, men da koronaviruset kom, grep de muligheten og hastelanserte ny app. På kort tid har flere nye kommuner tatt i bruk løsningen - både i Norge og i Storbritannia.

– Løsningen vår brukes nå også til å følge opp koronasyke og bidrar til økt trygghet og til at forverringer fanges opp tidlig. Smittetallene er høye flere steder og mange pasienter vil i tillegg være i risikogruppen lenge. Å bli fulgt opp digitalt hjemmefra er derfor også viktig for å begrense smittefaren. På mange måter er løsningen vår mer relevant enn noen gang, sier Dahle.

I årsrapporten skriver Dignio at selskapets produkt potensielt er en del av løsningen på pandemien, og at virusutbruddet således snarere har en positiv effekt på resultatet enn en negativ effekt.

Positive politiske signaler

I ny Helse- og sykehusplan er det et tydelig mål at flere tjenester skal flyttes hjem til pasientene, og i nytt tildelingsbrev fra Helse- og omsorgsdepartementet har direktoratene fått beskjed om å bidra med veiledning og legge til rette for å hurtig øke bruken av digital hjemmeoppfølging i helsetjenesten.

Dahle liker de politiske signalene.

– Det er mye som taler for at digital hjemmeoppfølging bare er i startgropen, og vi håper at vi med tiden både kan bidra til et mer bærekraftig helsevesen og bedre liv for pasienten - både i Norge og i andre markeder.