LEDIG STILLING

CDO | Torghatten AS

Vil du lede det digitale satsningsområdet i et fremoverlent og nytenkende selskap?

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Sted

Brønnøysund / Tromsø / Trondheim

Frist

Snarest

Ansettelsesform

Fast

Stillingstittel

CDO

Kontakt

Rune Hope

Partner - Visindi

E-post

Telefon


Johannes Leknes

Rådgiver analyse og research - Visindi

E-post

Telefon

Om stillingen

Ønsker du å ta sjøtransportindustrien til en ny æra? Torghatten ønsker å være ledende innenfor utvikling og teknologi i norsk kollektivtransport. Torghatten drifter verdens største elektriske ferge, og starter Norges største hydrogenfergesamband i 2025. Vi er en av Norges største aktører innen ferge og hurtigbåt, og ønsker å videreutvikle våre digitale tjenester og skape en datadreven kultur i selskapet. Vi søker nå en CDO som blir ansvarlig for å drive denne utviklingen hvor økt lønnsomhet og bedre brukeropplevelse er sentrale mål. Rollen er pådriver for Torghattens digitale transformasjon, og vil intensivere utviklingen av nye brukerrettede tjenester og samtidig sørge for at hele organisasjonen er med på den digitale reisen.

Du får ansvaret med å videreutvikle en avdeling som er ansvarlig for å tilgjengeliggjøre data og datadrevne analyser. Bruk av data i interne prosesser og etablering av nye brukertjenester er en viktig del av transformasjonsprosessen vi er i. Som CDO forventes er du en aktiv deltager i ledergruppen og bidrar til god bevissthet og kunnskap for å sikre en digital kulturbygging i hele organisasjonen.

Vi tror du har erfaring/styrker fra følgende områder:

  • Ledererfaring og dokumenterte resultater fra digital forretningsutvikling.
  • Kommersiell forståelse, inkludert kostnads- og inntektsdrivere i transportselskap.
  • Erfaring med endringsprosesser og organisasjonsutvikling spesielt innen digitalisering.
  • Datastrategi: Gjennomføre etablert datastrategi og drive den digitale omstillingen.
  • Team: Kunne bygge et handlekraftig team motivert til å skape for å skape omstilling.
  • Erfaring fra stordatamiljøer, (sky)teknologiplattformer og drift av IT-systemer.
  • Evne til å inspirere og skape engasjement.
  • Relevant utdanning fra høyskole eller universitet.
  • God muntlig og skriftlig formuleringsevne, på norsk og engelsk.

Den rette kandidaten er analytisk, strukturert, drivende, kreativ og inspirerende, og har evner til å lede både direkte og i matrise. Du har høyere relevant utdanning, og solid erfaring fra stordatamiljøer.Arbeidssted: Trondheim, eller ved selskapets andre kontorer i Brønnøysund og Tromsø.

Om virksomheten

Torghatten AS er et av Norges største konsern innen kollektivtransport, med en årlig omsetning på ca. 3 milliarder kroner og ca. 1500 ansatte. Hovedvirksomheten er innenfor transport på sjø, fordelt på ruter for ferje og hurtigbåt i hele Norge.

I dag eies selskapet av EQT Infrastructure og Nysnø Klimainvesteringer. EQT Infrastructure vil sammen med Nysnø være gode eiere for Torghatten og vil videreføre bærekraftstrategien selskapet har lagt. De vil ivareta selskapets solide fundament og bygge videre på Torghattens viktige samfunnsrolle i byer og lokalsamfunn både i inn- og utland.

Powered by Labrador CMS