Ledig stilling:

En unik grønn jobbmulighet - GreenCap Solutions søker en operativ CTO

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Klimaendringer er av forskere identifisert som vår tids aller største utfordring. Det er beregnet at karbonkonsentrasjonen i atmosfæren er faretruende høy og at det haster å gjøre noe med dette. Et av tiltakene som vil ha best effekt for å nå målene i Parisavtalen er å utvikle teknologi for karbonfangst.

Arbeidssted: Stavanger

Søknadsfrist: Snarest

Søk på stilling

Nå pågår kappløpet for å finne de mest optimale løsningene. Vi tror en av disse løsningene er funnet opp i Norge og vil erobre verden fra Stavanger. Vi tror på GreenCap Solutions.

GreenCap Solutions er et Stavanger-basert teknologiselskap som har utviklet og patentert teknologi for å fange karbon fra luften. Den oppsamlede CO2-en infuseres med O2 og pumpes inn i lukkede drivhus for å akselerere vekst. Teknologien er, til forskjell fra det meste andre, ikke basert på aminer (kjent fra Månelandingsprosjektet på Mongstad).

Selskapet har drevet intensiv forskning og utvikling siden 2016. De siste årene har GreenCap komplettert en rekke fullskalatester (på tomatplanter) med imponerende resultater:

  • Produksjon fra drivhus utstyrt med GreenCaps unike teknologi økte produksjonen med 40%
  • Forbruket av energi falt med 50%
  • Forbruk av vann falt med 70%

Testene er utført lokalt og resultatene er verifisert av NIBIO (Norsk Institutt for Bioøkonomi).

GreenCaps teknologi er utviklet av en av verdens fremste eksperter på karbonfangst og drivhusgasser: Dr. Tor Christensen. Tor er utdannet med en PhD innen Chemical Engineering fra Perdue University i USA. Han har over flere år jobbet med utslippsproblematikk verden rundt.

GreenCaps CEO, Jarle Skjæveland, har det siste året jobbet med global kommersialisering av teknologien. Allerede etter kort tid har interessen vokst seg stor og bedriften beregner å tjene penger alt i 2021.

Videre har selskapet fire andre ansatte som jobber med engineering, finans og administrasjon. Ytterligere nøkkelpersoner vil bli ansatt i tiden fremover etterhvert som behovene melder seg.

På laget har også GreenCap Solutions med seg BR Industrier som har bistått med investeringer og hjelp til utvikling av teknologien.

Litt om rollen:

Hos oss vil du bli med på å utvikle spennende og fremtidsrettet teknologi som er spisset mot å løse to av verdens vanskeligste utfordringer: Klimaendringer og matmangel. Du vil få muligheten til å jobbe tett med en av verdens ledene eksperter på fagfeltene og du vil få en nøkkelrolle i den globale kommersialiseringen av teknologien.

Vi ønsker å tilby rett person en sentral og operativ rolle hvor du sammen med CEO og oppfinner identifiserer videreutviklingspotensial, nye markeder og bruksområder for denne banebrytende teknologien. Du vil få en svært variert hverdag preget av innovasjon og viten om at ditt arbeid har stor potensiell innvirkning globalt.

Vi leter etter deg som har en genuin interesse av å være med på å utvikle løsninger for å bremse klimaendringene. Du er ikke redd for å gå i front med ny teknologi, utfordre etablerte standarder eller teste nye bruksområder.

Av utdannelse har du minimum mastergrad som ingeniør fra fortrinnsvis prosess eller kjemi, men vi er også åpne for deg med mastergrad fra områder som maskin, kybernetikk eller elektro. I tillegg har du over fem års relevant erfaring med overordnet ansvar for utvikling/personal.

Som person er du selvgående. Du lærer fort og er i stand til å formidle komplisert forskning på en forenklet måte skriftlig og muntlig (norsk og engelsk). Du liker variasjon i hverdagen og du er ikke redd for å ta i et tak der du trengs.

Verden er i endring – og fremtiden er nå. Bli med!

Vår rekrutteringspartner, Ingunn Søyland i AvantGarde Search, er klar til å høre fra deg som ønsker å søke stillingen eller vil ha ytterligere informasjon. Alle som melder interesse vil få tilsendt et prospekt som tar for seg teknologi og mulighet mer detaljert enn hva vi har anledning til i en stillingsutlysning slik som denne.

Ingunn treffer du på tlf: 455 06 443 eller e-post [email protected].

Gjør oppmerksom på at alle kandidater behandles fortløpende, så det kan lønne seg å være tidlig ute med å vise interesse.

Vi ser frem til å høre fra deg!