Ledig stilling:

Flinkere med kodere enn kode? Oslo Origo søker personaltjener for systemutviklere.

Stillingen er ikke lenger aktiv.

0Er du en som skjønner hvordan man best tar vare på våre særdeles flinke utviklere? Har du noen tanker om hvordan du ville bygget en menneske- og fagkultur som både den introverte og den supersynlige koderen elsker å være i? Da kan vi by på en nøkkelrolle som tilrettelegger i et miljø som skal gjøre livet bedre for 700.000 Oslo-innbyggere!

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 8. november 2021

Søk på stilling

Hvordan tar man best vare på en utvikler?

Det er et stort og individuelt spørsmål. Noen av våre kommer rett fra skolebenken. Andre har mange tiårs erfaring. De fleste er et sted i mellom. Du er såpass erfaren at du da skjønner at behovet for å løse rene praktiske spørsmål i hverdagen vil variere. Vi håper og tror dette vil være en liten del av jobben. Det som fyller store deler av hverdagen din er å tilrettelegge for utviklertrivsel og kontinuerlig kompetanseutvikling.

Du er så tett på at du kjenner kapasiteten og behovene til de enkelte utviklerne. Du vet hvordan de trives i jobbmiljøet. Du er litt coach og litt sparringspartner rundt både teknologi og livet i teamet. Samtidig har du såpass fugleperspektiv at du ser større tendenser og behov på tvers av team og områder, både på miljø- og fagsiden.

Rollen krever solid forståelse for en utviklers hverdag. Gjerne som tidligere utvikler, eller gjennom å ha jobbet svært tett på utviklere i tverrfaglige team. Som et eksempel forstår du balansegangen mellom å la alle velge teknologi og rammeverk fritt, og samtidig ønsket om vedlikeholdbarhet og kompetanse- og ressurstilgang.

Du vil inngå i avdelingens ledergruppe bestående av teknologisjef, personalledere og arkitekter. Samtidig er du en del av personallederteamet på tvers av avdelinger som sparrer, støtter hverandre og jobber sammen om å utvikle folka. Utviklerne jobber til daglig i våre tverrfaglige produktteam så det er ikke så dumt å ha noen tanker om plusser og minuser med denne matriseorganiseringen.

Delingskultur og riktig kompetanse

Origo har hatt luksusen av å kunne rekruttere varme, hyggelige og dyktige folk siden starten for fire år siden. Du vil se behov og interesser og skape engasjement rundt å bygge videre på vår faglige delingskultur. Vår avdeling for kultur, kommunikasjon og HR bistår i gjennomføringen. Og initiativrike, lekne og åpne utviklere er med på å løfte det enda en divisjon.

Sammen med bemanningsgruppen planlegger du rekrutteringer, og er med på å finne de rette. Vi skal gjøre oss til Norges mest attraktive offentlige IT-arbeidsplass. Oppskriften er enkel: 100% samfunnsnyttige oppgaver og mye moro, utvikle og beholde produktutviklerne vi allerede har, og rekruttere nye som utfyller oss faglig og beriker miljøet.

Vi ser for oss personalledelse for rundt 15-20 utviklere per leder, litt avhengig av hva vi sammen synes fungerer best.

Hva møter du i Oslo Origo?

Origo holder til under samme tak i supersentrale lokaler på Glasmagasinet i Oslo. I tillegg til din faste plass finner du massevis av workshop-rom, stillerom og hyggelige sosiale soner. Du har også gode muligheter for hjemmekontor. Dette balanserer teamene stort sett selv.

Vi har som mål være Norges beste digitale miljø og med det, en av Norges mest attraktive arbeidsplasser innen digitalisering. Vi har også mange aktiviteter på gang for å tiltrekke oss nye, dyktige kollegaer, siden konkurransen om de beste hodene er knallhard. Rundt deg har du til disposisjon godt over 100 fantastiske utviklere, designere, jurister, produktfolk, organisasjonsutviklere, sikkerhetseksperter, kommunikatører og et godt knippe ulike folk som sørger for at det indremedisinske flyter som det skal.

På våre nettsider kan du lese til øyet blir stort og vått om hvordan det er å jobbe hos oss: https://labs.oslo.kommune.no/jobb

Arbeidsoppgaver

 • Personalledelse av systemutviklere

 • Tilrettelegge for og følge opp faglig utvikling og kompetansebygging

 • Sørge for at det organiserte fagarbeidet i teknologi flyter bra

 • Sammen med utviklere legge og følge opp kompetanseplan

 • Gjennomføre rekruttering og bemanning av team

 • Bidra til å gjøre Oslo Origo til enda mer attraktiv arbeidsgiver for dyktige systemutviklere

 • Sørge for at produktteamene har riktig bemanning

 • Sparre med medarbeidere på teknologivalg og teamsituasjon

 • Sammen med de andre personallederne videreutvikle Origos metode

 • Samarbeide og koordinere med personalledere fra de andre avdelingene for å svar på de ansattes behov på en helhetlig måte.

Kvalifikasjoner

 • Utdanning på høyskole eller universitetsnivå, bachelor eller mastergrad

 • Erfaring, kvalifikasjoner og personlig egnethet kan kompensere for manglende formell utdanning.

 • Erfaring med systemutvikling

 • Formell eller uformell erfaring med ledelse av utviklere (personal, produkt, team, teknisk e.l.)

 • Erfaring med produktutvikling, smidig metoder og kontinuerlig leveranse

 • God muntlig og skriftlig formuleringsevne i norsk

Personlige egenskaper

 • Denne rollen krever en helt spesiell miks av håndlag med mennesker og kjærlighet til teknologer og teknologi. Personlig egnethet er avgjørende.

 • Vi er veldig opptatt av å bygge et humørfylt, raust og inkluderende miljø, med folk som gjerne får litt ekstra kick av vårt viktige samfunnsoppdrag. Vi er fortsatt en ung virksomhet under oppbygging, så du må tåle, og kanskje til og med like, at en del struktur mangler eller er i endring. Er du initiativrik og tør å spørre kommer du langt.

 • Vi skal lage og lære mye nytt, og det er derfor en fordel om du er nysgjerrig, og evner å både lytte og dele

 • Et grunnprinsipp for oss er å se helheten fremfor enheten, og ikke tenke at «det er noen andre sitt problem».

Vi tilbyr

 • Drømmejobben for deg som elsker koding, men har erkjent at du er (eller trives) enda bedre med folk og tilrettelegging

 • En stilling hvor mye av jobben faktisk best gjøres med kaffekopp i ene hånda og en tusj i den andre

 • Kjempemulighet til å være med å bygge samfunnsnyttige tjenester som brukes av hundretusenvis av innbyggere

 • Store muligheter til å påvirke egne oppgaver og hvordan hverdagen legges opp

 • Hackathons, internkonferanser, egenbygd ballbinge og hardware lab

 • Valg av eget arbeidsverktøy (ca 50/50 Mac og Linux blant utviklerne i dag)

 • Stor mulighet til å fornye hvordan offentlige tjenester bygges - i alle fall indirekte gjennom våre folk

 • Gode låne- pensjons- og forsikringsordninger i Oslo pensjonsforsikring. Som ansatt i Oslo kommune betaler arbeidsgiver i tillegg hele pensjonspremien din etter nettolønnsordningen, dvs. at det ikke trekkes 2% av din brutto lønn til pensjonsinnskudd.

 • Fleksibel arbeidstid. Arbeidstid er 37 timer 55 minutter per uke inkl. lunsj. Gode muligheter for avspasering av plusstid.

 • Lønnsspenn for spesialrådgivere fra 60 – 70, for tiden 835 600 – 1 015 300 kr, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Oslo Origo er Oslo kommunes felles satsing på digital transformasjon. Målet med Oslo Origo er å forbedre hverdagen til innbyggerne i Oslo gjennom digitalisering av kommunens tjenester. Oppgaven vår er billedliggjort i Historien om Tim: https://youtu.be/_OvFiWB5MFg

Vi er helt avhengige av å ha ansatte som gjenspeiler mangfoldet i byens befolkning for å kunne utvikle de beste tjenestene for våre innbyggere. Dette er et mål vi jobber aktivt mot og vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønnsidentitet, seksuell identitet, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det. Vi gjør oppmerksom på at søkere kan føres opp på offentlig søkerliste selv om søkeren har bedt om anonymitet, men dette vil du i så tilfelle få varsel om.

Søk på stilling!

Powered by Labrador CMS