LEDIG STILLING

Hafslund Eco søker en dyktig investeringsanalytiker

Vil du være med å gjøre fremtiden mer fornybar?

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Sted

Oslo

Frist

06.05.2022

Ansettelsesform

Fast

Stillingstittel

Investeringsanalytiker

Kontaktperson

Kim Solesvik

Leder venture investeringer

E-post

Telefon

Hafslund Ny Energi satser videre på fornybar energi og en fullelektrisk fremtid. Vi søker nå en analytiker med sterk interesse for det grønne skiftet, som vil jobbe med direkteinvesteringer i tidligfase- og vekstselskap innen fornybar energi. Hafslund Ny Energi er et felleseid selskap av Hafslund Eco og Eidsiva Energi, med et formål å investere i, og utvikle, nye forretningskonsepter på vegne av disse konsernene. Våre venture-investeringer skal underbygge en ambisiøs vekst- og innovasjonsstrategi, samt vår rolle som driver i samfunnets omstilling til fornybare energisystemer.

Eierskap i innovative teknologiselskap er et strategisk verktøy for å posisjonere oss for fremtidens grønne verdikjeder, og bidra til vekst i fremvoksende næringer. Derfor etablerer vi en investeringsportefølje av selskaper som har en tydelig industriell logikk og strategisk kobling til nåværende eller fremtidige virkeområder i Hafslund Eco og Eidsiva Energi.

For å oppnå ønsket investeringstakt utvider vi nå investeringsteamet, og søker en dyktig medarbeider for rollen som analytiker. Som analytiker vil ditt fokus være å proaktivt oppsøke og vurdere selskaper som er potensielle investeringsmuligheter, og bidra i gjennomføring og oppfølging av investeringer. Fokusområdet for våre investeringer er hele verdikjeden knyttet til fornybar energi og elektrifisering, herunder produksjon, distribusjon, lagring og verktøy for styring, salg, aggregering, og innsikt.

Den rette kandidaten får altså muligheten til å jobbe langs hele investeringssyklusen, i tillegg til å få inngående kjennskap til en bransje i kraftig utvikling.Vi søker deg som har kompetanse og erfaring fra investeringer i tidligfaseselskaper, og en god forståelse for teknologiutviklingen i energibransjen. Stillingen rapporterer til leder for Venture-investeringer i Hafslund Ny Energi, og vil spille en sentral rolle i å videreutvikle vår investeringsvirksomhet.Vi er en arbeidsplass med god kjønnsbalanse i ledelsen og hvor talenter får muligheter og blir satset på.

Hos oss får du ansvar fra dag én, samt muligheten til å bidra til det grønne skiftet på innsiden av en Skandinavias største fornybare kraftprodusenter. Vår investeringsvirksomhet er i en tidlig fase, og du vil umiddelbart bli en sentral ressurs i å utvikle teamet og oppgavene.

Høres dette ut som noe for deg?

For mer informasjon om stillingen kan du kontakte Leder for Venture-investeringer, Kim Solesvik. Vi ber om at du legger ved CV, vitnemål og relevante attester.

Arbeidsoppgaver

 • Proaktivt kontakte interessante selskaper
 • Vurdere alle de forespørslene vi får inn fra selskaper til enhver tid
 • Delta i og/eller lede vurderinger og forhandlinger med selskaper der en transaksjon er aktuelt
 • Følge opp selskaper vi investerer i.
 • Koordinere vurderinger og evalueringsarbeid med andre enheter i konsernet, herunder M&A, juridisk, og forretningsutvikling

Kvalifikasjoner

 • Utdanning fortrinnsvis på mastergradsnivå, men god og relevant erfaring kan kompensere for deler av utdanningskravet
 • Relevant arbeidserfaring gjerne fra oppstartsselskap, forretningsutvikling, investeringer eller investeringsanalyse-/konsulentvirksomhet
 • Meget god kommunikasjonsevne på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig
 • 5 års relevant erfaring

Personlige egenskaper

 • Initiativrik og hardtarbeidende med høy gjennomføringsevne
 • Proaktiv og selvgående, med gode samarbeidsevner
 • Kommersiell teft og ønske om å skape verdier
 • Gode og tydelige prosjektlederegenskaper
 • Analytisk sterk, med god tall- og forretningsforståelse
 • Interessert i teknologi

Vi tilbyr

 • Spennende, meningsfulle og utfordrende arbeidsoppgaver hos en viktig samfunnsaktør og i en bransje i stor endring
 • Et høykompetent, tverrfaglig og godt arbeidsmiljø hvor vi jobber sammen for måloppnåelse og utvikling
 • Konkurransedyktige betingelser
 • Gode utviklingsmuligheter i et ambisiøst og fremoverlent energikonsern

Vi jobber for en fornybar og fullelektrisk fremtid

Om arbeidsgiver

Hafslund Eco er et av Norges største og mest tradisjonsrike kraftkonsern med røtter tilbake til 1892. Hver dag går mer enn 400 ansatte på jobb for å realisere visjonen om en fornybar og fullelektrisk fremtid. Hafslund Eco eier vannkraftverk i Aurland, Hallingdal, Innlandet og Østfold, og drifter en produksjon på nærmere 21 TWh.

Hafslund Eco kontrollerer 50 prosent av aksjene i Eidsiva Energi, og eier dermed halvparten av Norges største nettselskap med om lag 900 000 kunder, i tillegg til virksomheter som leverer bredbånd og fjernvarme. Eidsiva Energi er medeier i Hafslund Eco Vannkraft AS. Gjennom forretningsområdet Ny Energi, jobber Hafslund Eco med innovasjon og forretningsutvikling for å sette fart på elektrifiseringen av Norge. Hafslund Eco har en klar vekststrategi for årene som kommer. Konsernet har kontorer flere steder i landet. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo.

Powered by Labrador CMS