Ledig stilling:

Investment manager- Startuplab

Sjelden mulighet i et av landets mest aktive investeringsmiljøer!

Stillingen er ikke lenger aktiv.

StartupLab er en inkubator, akselerator og tidlig-fase investor for ambisiøse techgründere. Vår samfunnsoppgave er å akselerere nye norske techselskaper til global suksess. Vi tilbyr kapital, kompetanse, nettverk, tjenester og kontorplass. Inkubatorene våre er i Oslo og Bergen.

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 13. juni

Søk på stilling

StartupLab er en av landets mest aktive investorer i tidlig-fase for norske techselskaper i vekst. Et nettverk av landets mest vellykkede gründere har etablert et investeringsfellesskap ("Founders Fund") og siden 2013 har vi investert i mer enn 110 selskaper. Modellen har gitt gode resultater, og investeringsteamet vokser for å kunne trappe opp investeringsvirksomheten. Vi har en statistisk tilnærming hvor vi investerer i 20-30 selskaper hvert år som vi vurderer å ha best forutsetning for å lykkes.

Vi ser etter en Investment Manager som vil delta i, samt lede, investeringsprosesser fra start til exit. Det er også en viktig oppgave for vårt investeringsteam å rådgi porteføljeselskaper og medlemmer i StartupLab rundt strategi inkludert finansiering – i samarbeid med våre investorer og vårt internasjonale investornettverk. Dette er en unik mulighet til å jobbe med tidligfaseselskaper hvor noen blir morgendagens vinnere, innen en bred variasjon av bransjer, og hvor alle har teknologi som fellesnevner. Din innsats kan være avgjørende.

ARBEIDSOPPGAVER

Investeringsaktivitet

 • Sikre god deal-flow, vurdere selskaper og starte investeringsprosess med utvalgte kandidater
 • Utarbeide investeringsanbefalinger
 • Deltakelse i StartupLabs investeringskomité
 • Være kontaktperson mot utvalgte porteføljeselskaper og medlemmer. Rådgi disse om finansiering, markedsføring og salg, strategi, teamutvikling og internasjonal vekst.
 • Porteføljeutvikling inkludert fasilitering av et godt investornettverk med våre investorer
 • Aktivt bidra til gjennomføring av StartupLabs akselerator to ganger hvert år

Som kollega i StartupLab forventes du å

 • Leve opp til StartupLabs verdier: "Founders First, Ambitious, Respectful and Always Curious"
 • Bidra som StartupLab teammedlem ved å utnytte styrkene til alle i organisasjonen og spille andre kolleger gode. Bidra til en sterk fellesskapsfølelse i samsvar med vårt “Founders First”prinsipp. Vi hjelper alle våre medlemmer.
 • Dele "best practice" og utvise en tydelig "pay-it-forward" holdning
 • Åpne nettverket ditt til StartupLabs medlemmer og portefølje
 • Arrangere samt delta i interne og eksterne arrangement

Vi ønsker å høre fra deg som:

 • Har et klart ønske om å lykkes som tidligfase investor og som en lagspiller i StartupLab
 • Ønsker å brette opp ermene og jobbe hardt for å kontinuerlig forbedre vår investeringsvirksomhet
 • Har hjerte og interesse for entreprenørskap, oppstartsbedrifter og ny teknologi (oppstartsvirksomhet eller investeringserfaring teller positivt)
 • Tenker som en selskapsbygger, har evne til å tenke strategisk samtidig som du leverer resultater tidlig.
 • Er flink med mennesker. Erfaring med tillit- og relasjonsbygging på ulike nivåer er nødvendig.
 • Har profesjonell erfaring, helst innen forretningsutvikling og innovasjon, gründer- eller investorvirksomhet
 • Har en universitetsgrad på masternivå, eventuelt særlig relevant erfaring.
 • Behersker engelsk skriftlig og muntlig.

Hvorfor bli en del av StartupLab?

Som ansatt i StartupLab vil du få mange muligheter til å utvikle deg selv og din karriere i et engasjerende, utfordrende og ambisiøst miljø. Som en del av StartupLabs team vil du få varierte arbeidsoppgaver sammen med kolleger som har variert bakgrunn. Vi har et tydelig fokus på å gi alle en god mulighet til å lykkes og å utvikle seg. I StartupLab vil du:

 • Jobbe med Norges mest ambisiøse tech startups.
 • Samarbeide med gründere og oppstartsmiljøet, så vel som toppledere, fra StartupLabs partnere – om å bygge solide, nye techselskaper.
 • Få konkurransedyktig lønn med et insentivelement fra første dag. Vi har gode forsikrings- og pensjonsordninger.

Å lykkes i denne rollen handler kort fortalt om å ha riktig holdning, driv og tankegang. Om det er deg, du er interessert eller ønsker å vite mer, ikke nøl med å ta kontakt eller sende oss en søknad. Skal vi ha en tilstrekkelig deal flow, gjøre gode investeringer og være relevante støttespillere trenger vi også bredde i eget team - mangfold og kjønnsbalanse er et viktig mål når vi rekrutterer.

Stillingen er fast, fulltid og i Oslo.

Om arbeidsgiveren

StartupLab er en inkubator for tidligfase techselskaper, lokalisert i Forskningsparken i Oslo og Solheimsviken i Bergen. Mer enn 100 ambisiøse techselskaper holder til hos oss til enhver tid, hvor vi hjelper med nettverk, gründervennlig kapital, første kunder, rekruttering og gir aktive råd for å akselerere vekst.Siden vår egen start i 2012 har vi jobbet med mer enn 400 oppstartsbedrifter, hvor majoriteten av dem fortsatt er i vekst. Blant medlemmer og alumniselskaper er blant andre Otovo, Huddly, Tise, Poio, Kahoot, ReMarkable, No Isolation og Ordr.Vårt team har 18 fast ansatte på heltid, 3 i Bergen og 15 i Oslo. Vi jobber hardt, støtter hverandre og er opptatt av at folk skal få utvikle seg. Teamet har variert bakgrunn, mange med egen oppstartserfaring, og felles for det som driver oss alle: Å bidra til at ambisiøse norske techgründere lykkes internasjonalt!

Powered by Labrador CMS