Ledig stilling:

Ruter søker Design system lead

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Design er beviset på at noen har tenkt godt. Hos Ruter er vi mange som tenker godt. Vi tenker hele tiden på hvordan vi skal skape bærekraftig bevegelsesfrihet i verdensklasse. For det skal vi. Verdensklasse. Men da trenger designerne våre noe å gå etter. Et system. En helhet.

Arbeidssted: Oslo
Søknadsfrist: Snarest

Søk på stilling

Designsystemet gjør at alle løsningene våre henger sammen på tvers av flater, enten de er analoge eller digitale, enten de lyser eller låter. Det skal se bra ut på bussen, gi trygghet på trikken og vise når det går båter. Det er også en plattform for deling, samspill og samarbeid mellom utviklere, designere og andre som former hverdagen for folk i Oslo og Akershus.

Hvem er disse som skal oppleve denne sømløse sammenhengen? Jo, det er Herr Nilsen som skal rekke pilsen og Frøken Hansen som skal hjem fra dansen. Adam og Even, Kim og Wenche. Hassan med handleposen og Stian med sekken. De som skal fra Tante Ulrikkes vei til Ullern Allé, fra Østre vei via Vestre Aker og kanskje helt til Blaker. De alle i bevegelse, og ingen skal ha det bedre enn dem når de skal hjem.

Du får lede et team, og du har god dialog med andre team som bruker designsystemet, både inni og utenfor Ruter. Du kommuniserer resultat og behov til og fra teamet. Ikke minst - du bygger en kultur for deling. Vi tråkker i hverandres bed her. Det må gjøres ordentlig. Du arbeider selvstendig, men uten samarbeid er alt forgjeves.

Vi har bygget opp https://brand.ruter.no og https://components.ruter.as. Du ser mer om designsystemet på denne videoen: https://vimeo.com/316648135#t=2241s

Vi tror du er slik:

  • Du kan lage det beste systemet for interaksjonsdesign, grafisk design, logoer, lyder og andre uttrykksformer. Du holder deg oppdatert og vet hva som kommer
  • Du er stolt over å vise oss noe du allerede har skapt, kanskje i konsulent- eller oppstartsbedrifter.
  • Du kommuniserer godt og naturlig med alle, og du vet at systemer er meningsløse hvis mennesker ikke forstår dem
  • Du bygger relasjoner som gir deg innflytelse, respekt og gjennomslag.
  • Du jobber på en måte som motiverer andre. De har lyst til å samarbeide med deg.
  • Du har startup-følelsen og gründer-genet. Du er hands-on.

Og så trenger du ikke ha fullt score på alt dette, men jo mer jo bedre.

Vi vil at du kan:

  • Masse erfaring med team- eller produktledelse innenfor utvikling eller design og fra tverrfaglige team.
  • Erfaring fra å arbeide med designsystemer eller tilsvarende systemer.
  • Snakke og skrive godt på flere språk
  • Utdanning eller kurs innen prosjektledelse eller lignende.

Lurer du på mer, kontakt Christian Nordström, designansvarlig på 47972014 eller [email protected]

Lønn og betingelser etter avtale, med gode pensjons- og forsikringsordninger.

Ruter er offentlig eid. Det forplikter, og det sikrer styrke, åpenhet og transparens. I samsvar med offentleglovas §25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerens navn kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Vi håndterer denne rekrutteringen selv, og ønsker ikke å bli kontaktet av rekrutteringsselskaper.