Ledig stilling:

Tech Lead | Ruter AS

Vil du være med å utvikle fremtidens reiseopplevelser?

Stillingen er ikke lenger aktiv!

I Ruter utvikler vi fremtidens reiseopplevelser. Ikke bare skal vi levere den beste kundeopplevelsen, vi skal designe og teste nye former for bevegelse og mobilitet i regionen vår. Vi mener at tradisjonell kollektivtrafikk ikke lenger er nok - fremover skal vi bidra til bærekraftig bevegelsesfrihet i hele hovedstadsområdet.

Hvordan dette skal løses teknologisk trenger vi din hjelp til å definere. Vi søker derfor etter to engasjerte tech leads til våre produktteam.

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 17. oktober 2021

Søk på stilling

Slik blir hverdagen din

Som tech lead i et av våre 20 produktteam har du det overordnede tekniske ansvaret for alle tjenester og produkter i ditt team.

Du blir en del av et team bestående av folk som kan kode, designe, sikre og eie et produkt.

I hverdagen er du veldig kodenær og en aktiv bidragsyter i våre repo, men du ser det også som ditt ansvar å være med å bygge Ruters interne teknologimiljø og stake ut kursen videre. Dette gjør du i samarbeid med andre kloke techhoder på tvers av produktteam.

Du tar deg ekstra godt av juniorene i teamet ditt og innehar en mentorrolle for disse.

Ingen kan alt. Vi i Ruter elsker å lære. Vi tror at noe av det første du gjør etter å ha startet hos oss er å sette deg inn i Ruter-radaren vår for å få et overblikk over hvilke verktøy og metoder vi bruker. Du har sannsynligvis jobbet med mange av teknologiene. Våre løsninger er bygget på microservices og hendelsesdrevet arkitektur med Kafka og Kafka streams og API-er for integrasjon og datautveksling. Vi bruker MQTT brokere for pub/sub og utveksling av data med kjøretøyene og andre eksterne dataprodusenter og konsumenter. På backend har vi hovedsakelig Java og Kotlin. På frontend bruker vi React og Typescript (Node.js). Av støtteverktøy bruker vi bla. Data Dog, ELK stack, Prometheus, Gitlab og Slack. Tjenestene våre kjører i AWS, Docker og Kubernetes.

Vi håper du kjenner deg igjen i dette

 • Du har minst tre års nylig erfaring med koding, og helst erfaring i rollen som tech lead/arkitekt
 • Du har erfaring med å jobbe i kryssfunksjonelle produktteam
 • Du setter kunden i sentrum
 • Du ser helheten i et teknologisk økosystem og kan vurdere fordeler og ulemper opp mot hverandre
 • Du er en pådriver for optimalisering av prosesser og hyppig utrulling av kode
 • Du er ikke redd for å si hva du mener. Vi i Ruter mener diskusjon og kommunikasjon er et sunnhetstegn i en organisasjon.
 • Du elsker å lære
 • Du har erfaring fra mentorrolle

Vi tilbyr

 • Å realisere egne og andres drømmer om bærekraftig bevegelsesfrihet
 • Store muligheter til å påvirke egne arbeidsoppgaver
 • Kurs, konferanser og deltagelse i ulike fagforum
 • Sentral lokasjon midt i Oslo sentrum (og hjemmekontor)
 • Valg av eget arbeidsverktøy (Mac/Windows/Linux)
 • Fleksibel arbeidstid (arbeidstid er 37,5 timer/uke inkl. lunsj)
 • Lønn og betingelser etter avtale, gode pensjons- og forsikringsordninger

Synes du dette høres spennende ut? – på https://ruter.no/om-ruter/selskapsinformasjon/ finner du mer informasjon , inkludert Ruters målbilde som inneholder spenstige visjoner for hvordan vi skal utvikle mobilitetstilbudet tilinnbyggerne i Oslo og Viken.

Ruter er offentlig eid. Det forplikter, og det sikrer styrke, åpenhet og transparens. I samsvar med offentleglovas §25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerens navn kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Vi håndterer denne rekrutteringen selv, og ønsker ikke å bli kontaktet av rekrutteringsselskaper.

Søk på stilling

Ruters visjon er å skape bærekraftig bevegelsesfrihet i hovedstadsområdet. Det gjør vi ved å planlegge, videreutvikle, bestille og markedsføre et effektivt og miljøvennlig kollektivtrafikktilbud.

Vi er en viktig samfunnsaktør som bidrar til å gjøre hovedstadsområdet til et attraktivt område å bo, arbeide og feriere i. For å lykkes også i fremtiden utvikler vi nye løsninger og kundetjenester sammen med kundene.

Daglig foretas det mer enn én million reiser med Ruters tilbud, det tilsvarer 55 % av kollektivtrafikken i Norge. Vi er 300 ansatte, har en omsetning ca 8,5 milliarder og holder til i Oslo sentrum. Ruter eies av Oslo kommune (60 %) og Viken fylkeskommune (40 %).

Powered by Labrador CMS