Ledig stilling:

Utvikler | Ruter AS

Vil du utvikle løsninger som bidrar til et grønnere Oslo og en enklere hverdag for innbyggerne i Oslo og Viken?

Stillingen er ikke lenger aktiv

Vi i Ruter har en visjon om å tilby bærekraftig mobilitet til kundene våre. Det skal vi få til gjennom å lage innovative teknologiske løsninger og de beste tjenestene. Vi søker nå etter flere engasjerte utviklere som ønsker å ta del i vårt samfunnsoppdrag og realisere vår visjon.

Har du noen års erfaring og lyst å utvikle deg faglig tror vi dette er stedet for deg.

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 17. oktober 2021

Søk på stilling

Hvordan jobber vi i Ruter?

Vi er organisert i autonome produktteam – vi er ca. 15 produktteam med ca. 100 dyktige utviklere. Teamene er tverrfaglige og praktiserer smidig utvikling og devops. Personen vi ser etter vil være utvikler i et av produktteamene.

Vi er opptatt av å legge til rette for at teamene kan jobbe effektivt. Det gjelder verktøy, arbeidsmetodikk, og samarbeid på tvers. Vi setter faglig- og personlig utvikling, godt sosialt miljø og teamsamarbeid høyt på lista. Se mer om hvordan det er å jobbe i Ruter her.

Vår teknologistack

Våre løsninger er bygget på microservices og hendelsesdrevet arkitektur med Kafka og Kafka streams og API-er for integrasjon og datautveksling. Vi bruker MQTT brokere for pub/sub og utveksling av data med kjøretøyene og andre eksterne dataprodusenter og konsumenter. På backend har vi hovedsakelig Java og Kotlin.

På frontend har vi React, Typescript (Node.js), og Android og iOS for mobil app-ene våre.

Av støtteverktøy bruker vi bla. Data Dog, Grafana, Kibana, Prometheus, S3, Elastic search, Gitlab og Slack. Tjenestene våre kjøres i AWS (Amazon Web Services), Docker og Kubernetes.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg med høye ambisjoner om å lære og bygge på med erfaringer, og ta det neste steget i karrieren. Du kan være backend-, frontend- eller fullstack utvikler. Om du har interesse for, eller erfaring med analyse og håndtering av store datamengder har vi også spennende oppgaver til deg.

Om du kan vise til praktisk erfaring med hendelsesdrevet arkitektur - gjerne i Kafka og Kafka streams API-er, AWS tjenester, kubernetes og Docker er det en stor fordel. Du er opptatt av gode arbeidsprosesser, automatisering og en CI/CD pipeline som muliggjør kontinuerlig utrulling og raske feedback. Som person er du ivrig etter å utforske og sette deg inn i problemstillinger og teknologier du ikke har erfaring med. Du trives med å bygge opp og holde i faglige aktiviteter for utviklere, som hackathon, utvikler community el.

Arbeidsspråket i Ruter er norsk, så det er viktig at du behersker norsk skriftlig og muntlig. Vi håper du er klar for en bratt læringskurve og mange nye utfordringer! Men ikke vær redd – du vil få opplæring av dyktige utviklere som du til enhver tid kan støtte deg på.

Hva vil du få jobbe med?

Som utvikler får du ansvar både for utvikling(dev) og ops (forvaltning og overvåkning) sammen med produktteamet du blir en del av.Du blir en del av et tverrfaglig utviklingsteam bestående av designere, produktleder, tech leder, testere og andre utviklere. Du får i tillegg en sentral rolle i det faglige miljøet vi ønsker å etablere for teknologi og utvikling, og i å bygge in-house kompetanse rundt kjerneteknologier i Ruter.

Vi har mange forskjellige og spennende produkter og utviklingsarbeidsoppgaver på tvers av produktteamene i Ruter:

  • Kanalteamene jobber med å utvikle flater som benyttes av kundene som bla. Ruterappen og skilt på holdeplasser. Disse teamene har fokus på å skape gode.kundeopplevelser og personlige tjenester og har mye dialog med kundene.
  • Plattformteamene er backend team som produserer datastrømmer og lager microtjenester som brukes av Kanalteamene og andre interne og eksterne konsumenter.
  • Team som lager verktøy for oppfølging av livedataene vi får fra kjøretøyene. Verktøyene brukes bla. for overvåkning av kollektivtrafikken.
  • Team som utvikler app for bla. billettsalg om bord og for billettkontroll, og flere andre team.

Hva får du i Ruter?

Du får mulighet til å:

  • Lære om mobilitetsdomenet og selvkjørende busser og biler
  • Bruk av live sensordata i mobilitetsplattformen
  • Lage komplekse algoritmer for estimering av posisjon til kjøretøy
  • Drive prediksjon gjennom maskinlæring og AI
  • Lage mobilapper og personlige kundeopplevelser og mange andre spennende oppgaver. Mulighetene er mange!

I Ruter får du være med å realisere en visjon om bærekraftig bevegelsesfrihet (du kan lese mer om det i Ruters målbilde her) og påvirke folks hverdag. I tillegg er du med å bygge opp Ruters interne teknologimiljø. Vi tilbyr konkurransedyktig lønn, fleksibel arbeidshverdag, work/life balance og god pensjonsordning og forsikringer.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten (dette skjer svært sjeldent). Vi er stolte av mangfoldet blant våre ansatte og ønsker søkere uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn og alder.

Vi håndterer denne rekrutteringen selv, og ønsker ikke å bli kontaktet av rekrutteringsselskaper.

Søk på stilling

Ruters visjon er å skape bærekraftig bevegelsesfrihet i hovedstadsområdet. Det gjør vi ved å planlegge, videreutvikle, bestille og markedsføre et effektivt og miljøvennlig kollektivtrafikktilbud.

Vi er en viktig samfunnsaktør som bidrar til å gjøre hovedstadsområdet til et attraktivt område å bo, arbeide og feriere i. For å lykkes også i fremtiden utvikler vi nye løsninger og kundetjenester sammen med kundene.

Daglig foretas det mer enn én million reiser med Ruters tilbud, det tilsvarer 55 % av kollektivtrafikken i Norge. Vi er 300 ansatte, har en omsetning ca.10 milliarder og holder til i Oslo sentrum. Ruter eies av Oslo kommune (60 %) og Viken fylkeskommune (40 %).

Powered by Labrador CMS