Ledig stilling:

Vil du være med å bygge opp Norges beste vekstprogram for gründere innen havnæringen?

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Vestlandets Innovasjonsselskap søker startup manager.

VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap bidrar til at nye ideer blir fremtidens løsninger.

Arbeidssted: Bergen

Søknadsfrist: Snarest og senest 31. januar

Søk på stilling

Vår ambisjon er å være et kraftsenter for innovasjon lokalt, regionalt og nasjonalt. Gjennom solid kompetanse innen innovasjonsprosesser, kommersialisering, rettighetsbeskyttelse og skalering bidrar vi til at samfunnsutfordringer løses effektivt, og at ny kunnskap og ideer kommer til nytte.

Vi er 35 ansatte som er stolt over å få være med på å utgjøre en forskjell og løse viktige samfunnsutfordringer. Vil du være med på laget?

Startup manager

Vil du være med å bygge opp Norges beste vekstprogram for gründere innen havnæringen?

VIS Startup er en del av VIS - Vestlandets innovasjonsselskap, og er for tredje året på rad kåret til et av Norges beste vekstprogram for gründerselskaper. Vårt oppdrag er å hjelpe gründere til å lykkes med å nå sine vekstmål og ambisjoner.

Som en sentral del av økosystemet for innovasjon på Vestlandet gjennom mange år, har VIS opparbeidet seg et stort nettverk og lang erfaring med hva som må til for å lykkes som gründer. VIS Startup hjelper gründere med rådgivning, kobling med næringsliv, nettverksbygging, grunnleggende innføring i ulike relevante tema som kapitalinnhenting, forretningsutvikling, jus, økonomi, ledelse, styrearbeid, markedsføring, salg og pitching. Et innovativt kontorfellesskap med andre gründere og klyngemiljøer legger til rette for erfaringsutveksling, samhandling, inspirasjon og oversikt over arrangementer som rører seg lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Vi opplever et økende omstillingsbehov og en større innovasjonstakt innen havnæringen, og ønsker derfor å styrke tilbudet vårt til gründere innen denne sektoren. Vår nye kollega vil få et særskilt ansvar for oppbygging av et ambisiøst og bærekraftig vekstprogram innen havnæringen.

Vi ser etter deg som har erfaring fra kommersialisering og markedsarbeid og vet hvordan man kan koble gode forretningsideer med markedsmuligheter. Aller helst bør du ha et godt nettverk fra næringslivet innen havnæringen og kunne være en døråpner for mange av de dyktige gründerne som er tilknyttet våre programmer. Det er en fordel om du selv har erfaring fra rollen som daglig leder og/eller har vært med å starte en eller flere nye bedrifter.

VIS kan love deg spennende kunder, faglige utfordringer og god kunnskap om teknologi og innovasjonsprosesser i et nytenkende kunnskapsmiljø. Du vil få muligheten til å få dele din erfaring i en tidlig fase for nye bedrifter i norges største og beste inkubatormiljø.

Hovedoppgaver:

  • Sammen med ledelsen og kollegaer i VIS utarbeide strategi for gründerprogram innen havnæringen
  • Identifisere og selektere selskap som har vekstpotensial
  • Identifisere markeds- og forretningsmuligheter sammen med gründere
  • Støtte gründerne med å få frem det kommersielle potensialet og bistå med å utvikle en profesjonell forretnings- og markedsplan
  • Koble grunderne mot potensielle investormiljø
  • God nok innsikt til å kunne formidle regulatoriske rammebetingelser innen næringen
  • Være en god rådgiver i hele VIS sitt start up program slik at gründerne har best mulig forutsetninger for å lykkes.

Du har høyere utdannelse, liker å jobbe med kunder og identifiserer raskt potensiale for nye ideer og produkter. Du har god kommersiell teft og et umettelig pågangsmot. Vi ser etter deg som deler våre verdier

  • å sette mennesker først - fordi det bak enhver god ide eller løsning står et menneske
  • å utgjøre en forskjell - fordi det er det som driver oss
  • å bidra til kraft i samhandling - fordi det er sammen vi lykkes best

Om VIS - Vestlandets innovasjonsselskap

VIS (BTO) ble stiftet i 2003 og er i dag eiet av UiB, Helse Bergen, SIVA, Havforskningsinstituttet, Høgskulen på Vestlandet og NHH. Det som startet som et Teknologioverføringskontor for kommersialisering av forskning, har etter hvert blitt et kraftsenter for innovasjon lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi har ekspertise innen innovasjonsprosesser, kommersialisering, rettighetsbeskyttelse og skalering. Per i dag er rundt 100 selskaper tilknyttet våre vekstprogrammer og over 150 nyetablerte selskaper er samlokalisert på Marineholmen og MCB. Som en sentral del av økosystemet for innovasjon på Vestlandet, har vi et stort nettverk og gode samarbeidsrelasjoner innen FoU, næringsliv og offentlig virksomhet. Det er gjennom samhandling at vi sørger for innovasjonskraft.

VIS sitt oppdrag er å bidra til at nye ideer blir til fremtidens løsninger. Vi er organisert i to segmenter:

· VIS Startup sine primære oppgaver er å bidra til at gründere og entreprenører når sine mål. Gjennom vekstprogrammer, nettverksbygging, arrangementer, investorrelasjoner, kjennskap til virkemiddelapparatet, rådgivning og samlokalisering bidrar vi til at flere selskaper lykkes i nyetableringsfasen.

· VIS Forskningsinnovasjon: sammen med ansatte ved UiB, Helse Bergen, Havforskningsinstituttet og Høgskulen på Vestlandet skaper vi samfunnsnyttige produkter og tjenester. Ved å sørge for patentbeskyttelse, idé-og forretningsutvikling, prototyping, markedsanalyser, selskapsetablering og lisensforhandlinger bidrar vi til å spre ny kunnskap, skape nye arbeidsplasser og nytt næringsliv.

Synes du dette høres spennende og interessant ut, ta kontakt med leder Startup Hilde Indresøvde tlf 934 24 951 eller Wenche Drønen Christenssen i Visere på tlf. 416 26 520 [email protected], Vi ser frem til å høre fra deg snarest eller innen 31.01.01.