Ledig stilling:

Vil du være med å skape fremtidens kunnskapsbaserte løsninger?

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Vestlandets Innovasjonsselskap søker ny forretningsutvikler.

VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap bidrar til at nye ideer blir fremtidens løsninger.

Arbeidssted: Bergen

Søknadsfrist: Snarest og senest 31. januar

Søk på stilling

Vår ambisjon er å være et kraftsenter for innovasjon lokalt, regionalt og nasjonalt. Gjennom solid kompetanse innen innovasjonsprosesser, kommersialisering, rettighetsbeskyttelse og skalering bidrar vi til at samfunnsutfordringer løses effektivt, og at ny kunnskap og ideer kommer til nytte. Vi er 35 ansatte som er stolt over å få være med på å utgjøre en forskjell og løse viktige samfunnsutfordringer. Vil du være med på laget?

Forretningsutvikler

VIS Forskningsinnovasjon jobber med å skape verdier av forskningsresultater og gode ideer fra våre eiere. Målet er at disse skal nå markedet i form av samfunnsnyttige produkter, tjenester eller løsninger.

Til sammen har institusjonene rundt 4000 forskningsårsverk og en forskningsbase på over 5 milliarder kroner. Forskere, vitenskapelig ansatte og studenter fra disse institusjonene gir VIS over 100 innovative ideer hvert år – fra et bredt spekter av spennende fagområder.

Vi ser etter flere dyktige forretningsutviklere som sammen med ansatte ved UiB, Helse Bergen, Havforskningsinstituttet og HVL vil jobbe for å skape samfunnsnyttige løsninger.

Du vil jobbe i det spennende krysningsfeltet mellom akademia, næringsliv og innovasjon. Ved å sørge for patentbeskyttelse, idé- og forretningsutvikling, prototyping, markedsanalyser, selskapsetablering og lisensforhandlinger vil du bidra til å spre ny kunnskap, skape nye arbeidsplasser og nytt næringsliv.

Du må ha erfaring fra forretningsutvikling, prosjektledelse og rådgivning og vite hvordan man går frem for å omsette gode ideer til konkrete forretningsmodeller og løsninger som kan tas i bruk.

Hovedoppgaver:

  • Identifisere potensielle forretningsmuligheter fra forskningsmiljøet
  • Gjennom profesjonell prosjektledelse bearbeide ideer og teknologi om til kommersielle forretningsmuligheter
  • Etablere nettverk og ha tett og god dialog med forskere, idehavere og næringsliv
  • Bidra med profesjonell rådgiving for å sikre immaterielle rettigheter på vegne av våre eiere
  • Utarbeidelse av strategi -og forretningsplaner slik at gode ideer kan realiseres og kommersialiseres.
  • Sikre finansiering av prosjektene gjennom eksisterende og nye kanaler
  • Tørre å tenke internasjonalt og stort

Vi ser etter deg som brenner for å skape nye løsninger sammen med andre, og vil gjerne komme i dialog med deg som enten har bakgrunn innen teknologi, medisin, økonomi, juss eller annen relevant kompetanse. Du har en trygg og tillitsvekkende fremtoning som raskt skaper gode relasjoner inn i forskningsmiljøene, med ulike næringslivsaktører og private investormiljøer. Du bør ha et godt driv, like å ha “mange jern i ilden”, men samtidig sterk gjennomføringsevne. Vi ser etter deg som deler våre verdier

  • å sette mennesker først - fordi det bak enhver god ide eller løsning står et menneske
  • å utgjøre en forskjell - fordi det er det som driver oss
  • å bidra til kraft i samhandling - fordi det er sammen vi lykkes best

VIS kan love deg spennende kunder, faglige utfordringer og god kunnskap om teknologi og innovasjonsprosesser i et nytenkende kunnskapsmiljø. Du vil få muligheten til å få dele din erfaring i en tidlig fase for nye bedrifter og løsninger i ett av Norges største innovasjonsmiljøer.

Om VIS - Vestlandets innovasjonsselskap

VIS (BTO) ble stiftet i 2003 og er i dag eiet av UiB, Helse Bergen, SIVA, Havforskningsinstituttet, Høgskulen på Vestlandet og NHH. Det som startet som et Teknologioverføringskontor for kommersialisering av forskning, har etter hvert blitt et kraftsenter for innovasjon lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi har ekspertise innen innovasjonsprosesser, kommersialisering, rettighetsbeskyttelse og skalering. Per i dag er rundt 100 selskaper tilknyttet våre vekstprogrammer og over 150 nyetablerte selskaper er samlokalisert på Marineholmen og MCB. Som en sentral del av økosystemet for innovasjon på Vestlandet, har vi et stort nettverk og gode samarbeidsrelasjoner innen FoU, næringsliv og offentlig virksomhet. Det er gjennom samhandling at vi sørger for innovasjonskraft.

VIS sitt oppdrag er å bidra til at nye ideer blir til fremtidens løsninger. Vi er organisert i to segmenter:

· VIS Startup sine primære oppgaver er å bidra til at gründere og entreprenører når sine mål. Gjennom vekstprogrammer, nettverksbygging, arrangementer, investorrelasjoner, kjennskap til virkemiddelapparatet, rådgivning og samlokalisering bidrar vi til at flere selskaper lykkes i nyetableringsfasen.

· VIS Forskningsinnovasjon: sammen med ansatte ved UiB, Helse Bergen, Havforskningsinstituttet og Høgskulen på Vestlandet skaper vi samfunnsnyttige produkter og tjenester. Ved å sørge for patentbeskyttelse, idé-og forretningsutvikling, prototyping, markedsanalyser, selskapsetablering og lisensforhandlinger bidrar vi til å spre ny kunnskap, skape nye arbeidsplasser og nytt næringsliv.

Synes du dette høres interessant ut, ta kontakt med Mari Kristine Rørvik, Leder Forskningsinnovasjon tlf. 970 32 253 eller Wenche Drønen Christenssen i Visere på tlf. 416 26 520 [email protected] Vi ser frem til å høre fra deg snarest eller innen 31.01.01 .