Ledig stilling:

Vil du være med å utforme Finansforbundets politikk? Vi søker en spesialrådgiver politikk (digitalisering)

Finansforbundet er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon for ansatte i finans og teknologi, som er tilsluttet YS. Med 32 000 medlemmer og 1 200 tillitsvalgte er forbundet en dominerende aktør i finansnæringen. Sekretariatet har 48 ansatte og holder til i Bjørvika i Oslo.

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 1. mars

Søk på stilling

Finansforbundet har en ambisjon om å være en tydelig og synlig premissleverandør for næringspolitikk og saker som omhandler rammevilkår og utvikling av finansnæringen.

I den forbindelse ønsker vi å styrke vår stab som jobber med politikk nasjonalt og internasjonalt. Med vekt på områdene digitalisering og teknologi.

Stillingen inngår som en del av prosessområde politikk.

Arbeidsoppgaver:

• Overvåke og følge den digitale/teknologiske utviklingen og bidra til mer kunnskap om hvordan dette treffer finansnæringen og våre medlemmer

• Arbeide med politikkutforming og utredninger i aktuelle politiske saker som særlig berører finansnæringen

• Bidra til å operasjonalisere ambisjonene i vårt politiske program gjennom konkret politikk og tiltak

• Utarbeide beslutningsgrunnlag for Finansforbundets politiske ledelse, spesielt innenfor fagområdet teknologiutvikling og digitalisering • Bidra til at Finansforbundet er en synlig og troverdig aktør i samfunnsdebatten

• Synliggjøre vårt politiske engasjement både eksternt og internt i egen organisasjon

• Bygge nettverk og inngå samarbeid med kontakter og miljøer som er relevante for å nå forbundets politiske mål

• Delta i annet løpende arbeid i prosessområdet

Egenskaper:

Du er initiativrik, nysgjerrig og har analytiske evner. Du trives med å jobbe både selvstendig og i tverrfaglige team. Du har høyt tempo og har en systematisk og strukturert arbeidsform. Du er opptatt av teknologi og hvordan digitaliseringen påvirker selskaper, arbeidsplasser, enkeltmennesker og samfunnet som helhet.

Utdanning:

Du må ha høyere samfunnsfaglig utdanning, eller annen relevant høyere utdanning fra universitet eller høgskole. Kunnskap om digitalisering og teknologi, og erfaring innen politikk og organisasjonsarbeid er en fordel. Du behersker engelsk både muntlig og skriftlig.

Dette får du hvis du begynner hos oss:

En spennende jobb i en moderne organisasjon med et godt fagmiljø, der du får muligheter for å påvirke innholdet i rollen selv. Utfordrende og varierende arbeidsoppgaver samt gode utviklingsmuligheter. Konkurransedyktige betingelser.

Finansforbundet er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon for ansatte i finans og teknologi, som er tilsluttet YS. Med 32 000 medlemmer og 1 200 tillitsvalgte er forbundet en dominerende aktør i finansnæringen. Sekretariatet har 48 ansatte og holder til i Bjørvika i Oslo.

For informasjon om stillingen, ta kontakt med leder for prosessområde Politikk, Dag Arne Kristensen, mobil 901 40 706. Søknadsfrist: 1. mars 2021

Søknad med CV sendes til HR ved Beathe Wold, [email protected]