Annonsørinnhold:

Virginia Vegas og Bjørn Christensen (begge fra Startup Norway) på scenen under Angel Challenge-programmet våren 2020. Programmet ble streamet i sin helhet.

Angel Challenge-deltakere om hvordan programmet har gjort dem til profesjonelle investorer

Publisert Sist oppdatert

– Det er helt utrolig hvordan et valg jeg tok for fire år siden kan påvirke livet mitt i så stor grad også i dag, sier Angel Challenge-investor Mari Helmer om deltakelsen i investorprogrammet.

I løpet av Korona-pandemien har mye blitt sagt om situasjonen for selskaper når mange av oss er mest hjemme, og har kraftig redusert egne shopping-vaner. Samtidig har det ikke vært noen bred bevisstgjøring rundt behovet for investeringer i startups og større selskaper som nå er i ferd med å gå under.

Et av tilbudene for investorer og dem som vil bli investorer er Angel Challenge-programmet fra Startup Norway. Angel Challenge gir deltakerne innsikt i tematikk og fremgangsmåter som ellers ofte er vanskelig tilgjengelig for nybegynnere innen startup-investeringer. I tillegg blir investorene presentert for et utvalg startups som er på jakt etter nettopp investeringer.

Mari Helmer deltok i Angel Challenge høsten 2015, og forteller at programmet har hatt stor innvirkning på hvordan hun gjør ‘due diligence’ på startups hun er interessert i.

– Noe jeg synes var spesielt verdifullt med å bli med i Angel Challenge, var hvordan programmet gjorde meg mer åpen for et nytt område innen investeringer: Programmet lærte meg hva jeg skal se etter når jeg evaluerer hvem det er aktuelt å investere i. Det lærte meg også hva jeg skal se etter for å evaluere potensielle ‘caser’. Det lærte meg også at jeg må høre på magefølelsen når jeg evaluerer selskaper. Dette har ledet meg til å investere i andre selskaper, slik som Matkanalen, Strategy Orchestrator, Fra Offer til Kriger, og Marketwell, forteller Helmer.

Virginia Vegas og Knut Wien (begge fra Startup Norway) på scenen under et av våre fysiske arrangementer.

– Kanskje vi en dag utgjør vår egen lille micro-VC

Og det er ikke bare investeringstemaene som gjør Angel Challenge-programmet interessant: Det er andre fordeler også, som for eksempel det å lære om den nyeste teknologien og markedstrendene. I tillegg gjør programmet gjør det lettere for investorer å møtes: Det oppstår et investornettverk via Angel Challenge-programmet, og folk er interessert i å følge opp sine nye forbindelser.

Kevin Bellinger deltok også i programmet høsten 2020, og forteller at programmet er en god måte å bli introdusert for hvordan profesjonelle investorer gjør sine investeringer.

– En håndfull av vennene mine har allerede indikert at de vil prøve å bli med på neste runde av Angel Challenge. Dette etter å ha hørt om prosessen og fordi de har det samme ønsket om å hjelpe andre lykkes som gründere, men ikke vet hvordan de skal starte. Det kan hende at vi en dag utgjør vår egen lille micro-VC, som et resultat av disse “må begynnelsene”, forteller Bellinger.

Det at Angel Challenge-programmet er rettet spesifikt mot uerfarne investorer og dem som vil utvide sin egen investor-kompetanse, gjør i tillegg at det er rom for å føle mestring på et relativt tidlig stadium i programmet. Det er dog sammensetnigen av nye og erfarne investorer som utgjør en en viktig del av essensen i Angel Challenge: Alle er der for å lære, og fordi de ønsker å gjøre en forskjell for næringslivet. Verdien ligger i det som skjer når alle kan lære sammen.

– Det har vært veldig interessant å se hvor mye jeg har utviklet meg som investor siden jeg først deltok i Angel Challenge-programmet. Nå er jeg mye mer selvsikker når jeg først investerer, og mener at jeg er bedre på å se vinnere i markedet. Det har også ledet meg til å jobbe nærmere med noen av selskapene, og få førstehåndserfaringer om hvordan det er å være en gründer – og utfordringene de møter. Som investor ser jeg vanligvis ikke disse sidene, forteller Helmer.

Er du interessert i å lese mer om Angel Challenge? Klikk her!