Annonsørinnhold:

MEIR Aquavit: Rebel Spirits har hittil utviklet fire akevitter i MEIR-serien. Porteføljen bestående av en blank akevitt med lime, en rosa akevitt med grapefrukt, og to brune norske akevitter viser hvor allsidig akevitt kan være – enten som ingrediens i cocktails eller til å nyte ren.

MEIR AQUAVIT INVITERER INVESTORER TIL INTERNASJONAL SATSING

Publisert Sist oppdatert

Et nytt norsk akevitteventyr

Rosa akevitt(!?): MEIR Pink er en rosa akevitt med fruktdestillat av grapefrukt. Den egner seg svært godt sammen med tonic – dropp ginen og lag heller en akevitt-tonic neste gang.

Rebel Spirits er et norsk brennevinselskap hvor flere av industriens mest erfarne ledere og verdens fremste smaksutviklere så langt har utviklet fire fantastiske MEIR-akevitter. Selskapet er allerede godt i gang med å kapre andeler i et voksende nasjonalt og internasjonalt marked. Nå inviterer vi investorer til å bli med på reisen som skal gjøre norsk akevitt til en internasjonal vekstsuksess.

Omsetningsrekord for akevitt

Akevitt er en av Norges mest folkekjære og tradisjonsrike drikker med en snart 500-årig lang historie. Like fullt er dette et av veldig få brennevinsprodukter som har hatt en kontinuerlig vekst på Vinmonopolet de siste fem årene. I 2019 ble det samlet omsatt akevitt i Norge for nær 800 millioner kroner, hvilket var ny rekord.

Allsidig cocktail-ingrediens: Akevitt kan med hell benyttes som erstatning for annen brennevin i en rekke klassiske cocktails.

Sterk økning – passerer trolig milliarden i år

Så kan man si mye om 2020, men det ligger an til å bli tidenes akevitt-år. Sammenlignet med fjorårets ti første måneder er salget opp hele 40 prosent (1,1 millioner liter mot 775.000 liter). Det betyr at kategorien trolig vil passere en milliard i omsetning i år. Salgsøkningen for oktober måned i år sammenlignet med oktober i fjor er på hele 64,5 prosent. Samtidig er det først nå i november og desember at nordmenn virkelig handler akevitt.

En god del av veksten må tilskrives bortfallet av taxfreesalg og grensehandel som følge av pandemien. Like fullt sier det noe om at stadig flere nordmenn skal ha sin akevitt – uansett.

God distribusjon

Mens MEIR Classic er å få kjøpt i hele 160 pol rundt om i Norge, har MEIR Jul hylleplass i 60 utsalg. Disse to, samt MEIR Aquavit No. 1 og MEIR Pink, er også å få på bestillingsutvalget. Rebel Spirits forventer å kunne levere et positivt driftsresultat fra 2022, og skal kapre 10 prosent av det norske markedet innen 2025. Den sterke innenlandske veksten til tross, det er internasjonalt Rebel Spirits ser det virkelig store potensialet.

Fornyer det bevarte: Rebel Spirits lager klassiske fatlagrede akevitter som hyller det norske kulturhåndverket – MEIR Classic og MEIR Jul er utviklet med fokus på skaffe de aller beste råvarene og skape riktig balanse i krydder- og eikesmak fra fatlagringen.

Eksportavtaler på plass

Akevitt er nemlig i ferd med å bli en trend i utlandet. Med de lyse og lette akevittene MEIR Aquavit No. 1 og MEIR Pink jobbes det målrettet for å kapre andeler i det voksende cocktailmarkedet internasjonalt. Rebel Spirits signerte nylig en eksportavtale med en svensk importør, og regner med å signere med en importør for det viktige tyske markedet i løpet av november. I tillegg er det etablert dialog med importører både i Italia og Danmark. Dette er bare starten på en reise hvor Rebel Spirits skal utvikle og posisjonere den nye generasjonen akevitt sammen med et dedikert nettverk av samarbeidspartnere over store deler av verden.

Kjerneteamet: (f.h.) Master blender Ivan Abrahamsen, product composer Rune Laugen og styremedlem Arne Hjeltnes deler en felles lidenskap for å skape de virkelig gode smaksopplevelsene.

Erfarent suksessteam

Bak Rebel Spirits står Rebel Group, et vin- og brennevinsselskap som ble etablert for halvannet år siden. Det ledes av Thomas Patay som var adm. direktør i Arcus’ vinselskap Vingruppen før han startet Rebel Group sammen med Geir Henning Eikeland (tidligere eier av Excellars) og Rolf Kragerud (tidl. Business Developer i Arcus). Flere langsiktige, strategiske investorer er inne på eiersiden, blant dem Arne Hjeltnes. Rebel Spirits ledes av Ivan Abrahamsen. Han var Master Blender i Arcus, og er anerkjent som en av verdens fremste smaksutviklere. Sammen med sin makker Rune Laugen, som også har lang fartstid fra Arcus, har han utviklet de fire MEIR-akevittene som foreløpig er introdusert.

Les mer her

Nå lanserer vi en kampanje hos Folkeinvest hvor vi inviterer deg til å bli medeier i selskapet vårt. Les mer om oss og investeringsmuligheten her, og så håper vi du ønsker å bli med oss på dette spennende akevitteventyret.