Annonsørinnhold:

Hvordan finner du startups å investere i? Velg det rette programmet for dine ambisjoner

Publisert Sist oppdatert

Har du en investordrøm, men mangler selskaper å investere i? Som ny i innovasjonsmiljøet kan det være vanskelig å avgjøre hva som er gode, solide selskaper. Og dessuten: Hvor finner man de selskapene som leter etter investorer? Mange og store spørsmål om hvordan man skal gå frem på den “riktige” måten kan få usikre investorspirer til å avstå fra å gå inn i investormiljøene.

Dette i seg selv rammer både investormiljøene og selskapene på uheldige måter: Når nye investorer ikke tør å nærme seg selskaper eller andre investorer, blir de innovative miljøene fattigere på mangfold. Et levende økosystem for selskaper og investorer avhenger av at stadig nye – og annerledes – selskaper og investorer kommer til. På lik linje som man ønsker at selskaper skal være innovative og “sprenge grensene”, bør investorene være like innovative og grensesprengende. Og det er ofte personer utenfor teknologi- og innovasjonsmiljøene som ikke helt vet hvilken vei de skal ta for å komme i kontakt med startups.

Hvor kan du møte startups å investere i?

Så hvor kan du møte startups som er klare for investeringer? Det er en god idé å ta kontakt med flere akselerator- og inkubatorprogrammer for å finne ut hva som passer for deg. Flere av disse initiativene har dessuten ‘Demo Dager’ der man uformelt kan møte startups som har vært gjennom programmene. Hva du velger kommer an på hvilken industri du er engasjert i og vil lære mer om, men det finnes flere interessante muligheter.

  • Hvis havindustri er ditt felt, kan Katapult Ocean være det rette for deg. Ocean Bottle, Brim Explorer og Ocean Rainforest er blant startupene som har mottatt investeringer fra Katapult Ocean.
  • Aleap er en non-profit inkubator, og Norges største miljø for helsestartups. Age Labs, Aristeia, Hjemmelegene og Jodacare er blant deres medlemmer.
  • Hvis finans- og eiendomsteknologi er dine interessefelter, kan The Factory ha noe å tilby deg. Soundsensing, Romly, Diwala og Lendonomy er blant deres alumnier.
  • Er du interessert i den stadig voksende kreative næringen, kan både 657 Oslo og Startup Norway by på interessante startups. Noisolation, Coright, Ludenso, Spotly og Vierlive er blant de kreative startupene i deres nettverk.
  • Hvis du derimot er en “industriagnostiker” og vil lære om startups generelt, kan både StartupLab og Startup Norway ha det du trenger. Accountflow, GRIN, ReMarkable, og Huddly er blant startupene i StartupLab sitt nettverk. Startup Norway har blant andre Hubro Education, The Coring Company, Playpulse, Learnlink og Cosgear blant sine alumnier.
  • Charge Incubator er også et alternativ for en investor på leting etter startups: Charge er særlig fokusert på å bringe frem startups med immigranter i sentrale posisjoner. Sasu, Skillhus, Masala Magic og Cloudberry er blant deres alumnier.

Blant Startup Norway sine arrangementer og programmer for investorer og startups, finner man flere ulike programmer – alle nøye planlagt med tanke på hva som gir best utbytte for startups og investorer.

Disse programmene heter Angel Challenge, Nordic Travel Tech Incubator, Loop, Meet The Startups, og Startup Extreme. Fundraising For Startups eies av Innovasjon Norge og Startup Norway gjennomfører programmet på vegne av dem. På hver sin måte fokuserer disse initiativene på å bringe mest mulig verdi til startupmiljøet, og sikre at det er stadig flere gode investorer i miljøet.

Angel Challenge gir investorspirer muligheten til å lære om å investere i startups og nettverke med mer erfarne hoder. Programmet er i tillegg en god inngang til de innovative miljøene for startups og investorer.

Innovasjon Norges Fundraising For Startups-program lærer startups fra hele Norge hvordan de skal fundraise, og stegene frem til en fundraising-prosess. Det er mye å tenke på for helt nye selskaper – for eksempel hvilke systemer og rutiner man bør ha på plass, hvordan man skriver kontrakter, og hvordan man møter investorer.

Nordic Travel Tech Incubator er et seks måneder langt inkubatorprogram for startups i reise- og turistnæringen. I en krevende tid for reiselivet er det viktig at startups får god trening i å drive selskapene sine. Første runde av programmet er i avslutningsfasen nå, og andre runde av inkubatoren skal i gang i september.

LOOP er et nordisk initiativ med ambisjon om å lage nye sirkulære innovasjoner på tvers av alle næringer. Initiativet er ledet av Agens, Nordic Innovation, Antrop, Avanto Ventures, Sitra, og Startup Norway. LOOP står bak flere typer arrangementer med ambisjon om å engasjere folk for sirkulærøkonomi – for eksempel webinarer og samlinger.

Meet The Startups er avslutningen av Fundraising For Startups. Her får alle selskapene som har gjennomgått programmet muligheten til å teste materialet de har gjennomgått. Vi inviterer inn vårt nettverk av alumni investorer, og lar dem møte startups fra programmet.

Startup Extreme er Startup Norway sin ekstremsportkonferanse, som hvert år inntar Voss. Der kan investorer, startups, og andre folk fra startup økosystemet møtes, delta på ekstremsport sammen, og høre på interessante foredrag fra internasjonale og norske foredragsholdere.

Startup Norway er svært engasjert i å bidra til at startups og investorer har møtepunkter der de kan nettverke og dra nytte av hverandres fagfelt. Vi utvikler hele tiden programmene våre slik at de i størst mulig grad er rettet mot målgruppene våre, og slik at deltakere får maksimalt utbytte. Er du interessert i å delta på et arrangement eller program i regi av Startup Norway? Klikk her for å lese mer.

Powered by Labrador CMS