Nytt om navn

Forsker og utvikler blir ny teknologidirektør i Remora Robotics

Remora Robotics har ansatt Christoffer Apneseth som ny teknologidirektør (CTO). 

Stavanger-selskap: Christoffer Apneseth har nettopp begynt i stillingen som teknologidirektør i Remora Robotics.
Publisert Sist oppdatert

Remora er et teknologiselskap grunnlagt i Stavanger som spesialiserer seg innen akvakulturindustrien ved å tilby innovative robotløsninger som skal fremme fiskevelferd og være bærekraftige. Selskapet utvikler autonome vaske- og overvåkingsroboter som brukes i fiskeoppdrett. 

I 2021 skrev Shifter om at selskapet etter fem år fikk sitt kommersielle gjennombrudd

Nå styrker Remora teamet, et halvt år etter at selskapet fikk ny sjef

Vasker og overvåker: Dette er roboten som selskapet har utviklet.

– Christoffer Apneseth har lang og relevant kompetanse og erfaring innen teknologiledelse og robotikk. Med sin omfattende bakgrunn som utvikler, forsker og leder, bringer han over to tiår med erfaring til sin nye rolle. Hans ekspertise vil spille en viktig rolle i utviklingen av Remoras teknologi i årene som kommer, melder selskapet i en pressemelding. 

– Jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å bli med i Remora Robotics og bidra til selskapets oppdrag med å utvikle teknologi som vil bidra til nye, innovative og fremtidsrettede løsninger. Å bidra til å gjøre en lovende oppstartsteknologi til en ledende industriell løsning, ser jeg på som utrolig spennende. Mitt mål er å bygge videre på et allerede sterkt lag, slik at vår R&D-avdeling vil bidra til vesentlige forbedringer for fiskehelse og miljø i oppdrettsnæringen, sier Apneseth.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

 

Sven Erik Gregersen ble ny sjef i Remora Robotics i slutten av 2023..

Svein Erik Gregersen, CEO i Remora Robotics, forteller han er stolt over å kunne ønske Apneseth velkommen, og fremhever hans unike kombinasjon av ferdigheter og erfaring som en viktig faktor for å drive selskapets tekonologistrategi fremover.

 

– Vi er glade for å ønske Christoffer velkommen med på laget. Hans kompetanse og erfaring passer perfekt der vi er i dag og posisjonen vi ønsker å ta. I tillegg er hans personlige egenskaper veldig god match med oss, sier Gregersen.

Erfaring fra industrialisering

Apneseth har erfaring med å bygge opp og industrialisere produkter fra tidligere jobber. Nå vil han gå i gang med å bygge en enda sterkere R&D-avdeling i organisasjonen.

– Vi skal jobbe fokusert med å øke pålitelighet og levetid på de mekaniske systemene, samtidig med at vi skal øke automasjonsgraden. Sist men ikke minst, skal vi utvikle innovative og verdiskapende løsninger for kundene våre, noe som vil kreve en betydelig satsning på software og IT-systemer fremover. I tillegg skal vi rekruttere de riktige menneskene og få til effektivt samarbeid mellom ulike disipliner, som elektronikk, mekanikk og programvare, sier den nyansatte tekonoligidirektøren som har sin første arbeidsdag 2. mai.